FANTASZTIKIUS HÍR A GENNYSAJTÓBAN!

FANTASZTIKIUS HÍR A GENNYSAJTÓBAN!

Beszámoló a feleségem munkájáról

 

„Ideiglenesen Bayer Zsolt felesége az országos vérellátó élén” – harsog a cím a Magyar Narancs internetes oldalán, de legalább már odakerült az „ideiglenesen” határozó, ami azért nem elhanyagolható a történetben.

Aztán innen, a Kloáka Maximából (narancs) merítve megjelenik mindez azon a nagy határ szarnyi felületen, amelyet összefoglalóan ellenzéki médiának szokás becézgetni (bár tudjuk, azorbándiktatúrában nincs is ellenzéki sajtó). Kedvencem a Gyurcsány segge lyuka körüli, „nyugati fény” nevű orgánum „beszámolója”, ami így kezdődik:

„Hoppá: Bayer Zsolt felesége magas pozícióba került

Na ugye, hogy senkit nem hagynak az út szélén Orbánék!”

Nos, igen, valóban magas pozícióba került a feleségem, pontosan ugyanabba, amelyben eddig volt.

Mert Bayerné Dr. Matusovits Andrea az eddigi főigazgató, Drexler Donát általános helyettese volt. Majd felmentették Drexlert, és a Magyar Narancs „észrevette”(!), hogy általános helyettese vette át a teendőit.

Ez valóban váratlan és meglepő fordulat. Szinte teljesen szokatlan, hogy a vezető távozása után a helyettese veszi át a jogköreit, ráadásul ideiglenesen. Például ha a Magyar Narancs főszerkesztője, a Bojtár B. Endre nevű fehérjehalmaz elmegy szabadságra, akkor természetesen nem a főszerkesztő-helyettese, a Turcsányi Sándor nevű fehérjehalmaz veszi át a teendőit, hanem a takinéni.

Az Országos Vérellátónál is az lett volna a természetes és magától értetődő, hogy a takinéni veszi át az intézmény irányítását (ideiglenesen), ezzel szemben olyan skandallum történt, hogy a takinéni helyett az eddigi helyettes vette át az intézmény vezetését (ideiglenesen). És ezt szúrta ki, „vette észre” a mindig bátor, igazságos és éber Magyar Narancs. (A lapnál lévő belső informátorunk jelezte, jövő héten egy még ennél is fantasztikusabb felfedezéséről fog beszámolni az „újság”, ugyanis észrevették, hogy a látszat ellenére a Föld gömbölyű, s hogyha valamit feldobnak, az előbb-utóbb leesik.)

Amúgy, csak a történeti hűség kedvéért ezen a ponton jegyezzük meg, úgy két hete mást sem csinálunk, mint azért lobbizunk, hogy NE menesszék Drexler Donátot. Ugyanis irányítása (és helyettesének irányítása) alatt az Országos Vérellátó kiváló eredményeket ért el.

Lássuk csak:

A 2016. előtti időszakban átláthatatlan, jogszerűtlen, és ami a legfontosabb, az állam számára hátrányos rendszer működött az OVSZ-nél. Ennek keretében egyebek mellett szerződéses jogviszony nélkül, a verseny kizárásával, a piaci ár alatt szállította el a plazmát egy olasz tulajdonú cég. 2017-ben a vonatkozó jogszabályok előírásainak megfelelően, a hazai betegellátás biztonságát szem előtt tartva az Országos Vérellátó Szolgálat a legmagasabb ajánlati áron (piaci áron) kötött szerződést a világ egyik legnagyobb gyógyszer gyártójával a vérplazma felvásárlására.

Hírdetés

E szerződés eredményeként a korábbi eladási árhoz képest évi 450 millió forinttal több folyik be az OVSZ-hez.

E többlet forrásból megkezdődött a betegek biztonságát szolgáló, fertőzések átvitelének lehetőségét gyakorlatilag kizáró vírusszűrő rendszer kiépítése. Elindul a cross donatio, a pozitív donorlista, a NAT teszt, és éppen most indultak el a tárgyalások a vírusbiztonságos FFP bevezetéséről is. Mindezek az egymásra épülő intézkedések azt eredményezik, hogy egész Európában Magyarországon az egyik legbiztonságosabb a betegek számára a vér és vérkészítmények gyógyítás során történő bevitele. Soha nem volt ilyen erős szakmailag az OVSZ. Nos, ezért lobbizunk Drexler Donátért. Akivel feleségem –a Magyar Narancs ötletdús megfogalmazása szerint- „karrierszimbiózisban” van.

Bizony, ez is nagyon szokatlan jelenség ám, szinte még soha nem tapasztaltunk olyat, hogy egyetemen együtt végző, egymást ismerő, sőt egymással baráti kapcsolatban lévő emberek, akik feltétel nélkül megbíznak egymásban, együtt dolgozzanak. Ilyesmire tényleg csak a legritkább esetekben van példa, ez legalább annyira különös, mint amit a minap a másik mindig bátor, igazságos és éber orgánum, a HVG feltárt, hogy Kásler Miklósnak, aki egyik szakvizsgáját tekintve plasztikai sebész, közös cége volt a szintúgy orvos, bőrgyógyász feleségével, és –most kapaszkodjanak meg!- ez a cég plasztikai sebészkedett meg bőrgyógyászkodott! Szinte felfoghatatlan az ilyesmi!

No, hát ilyen felfoghatatlan és különös a feleségem és Drexler Donát munka kapcsolata is, hiszen mindketten Szegeden végeztek, ezer éve ismerik egymást, barátok, megbíznak egymásban, ugyan miért is dolgoznának együtt, és miért lett volna a múltban közös cégük is? A Magyar Narancs és HVG-féle helyeken egymást nem ismerő, vadidegen, sőt, egymást utáló és egymásban nem bízó emberek alapítanak közös cégeket, és az ilyenek dolgoznak együtt.

Szóval e különös „karrierszimbiózis” során kerültek ők ketten például az Egészségügyi Szolgáltató Zrt.-hez, amely az egészségügyi közbeszerzésekért volt felelős. Itt volt Drexler vezérigazgató, a helyettese pedig a feleségem. „Az igazgatóságban 2015-től Bayerné is helyet kapott. A doktornő a pozíciót 2017. februárig meg is tartotta amellett, hogy 2016. szeptembertől az OVSZ általános főigazgató-helyettesi feladatait is ellátja.” – írja az „újság”. Ezzel szemben a valóság az, hogy Bayerné soha nem volt az igazgatóság tagja, így hát nem is tarthatta meg a pozíciót 2017. februárig. S ha ezt imigyen tisztáztuk, talán érdemes megemlíteni azt is, hogy az a bizonyos Egészségügyi Szolgáltató Zrt. Drexler Donát és Bayerné Dr. Matusovits Andrea vezetésével úgy bonyolított le évi mintegy 15 milliárd összértékű közbeszerzést, hogy azok eredményeit soha egyetlen piaci szereplő sem támadta meg. Viszont évi mintegy 5 milliárd forint megtakarítást ért el a kórházi közbeszerzések összevonásával. Kinek is? Hát az államnak. Talán ez a baj. S még ennél is nagyobb baj, hogy Dr. Matusovits Andrea az én feleségem. És képzeljék el –erről is a mindig bátor, igazságos és éber „újság” számol be- a feleségem „magánorvosként is praktizál az Életmód Orvosi Központban, de a Sportkórház is munkatársai között tudja, legalábbis az Országos Sportegészségügyi Központ a sportolók szűréseit végző keretorvosainak névsorában is feltűnik az evezősök felelőseként. Ezen kívül, a Sportorvosi Központ internetes tájékoztatója szerint sportorvosként amatőr és profi sportolók vizsgálatával, prevencióval és gyógyító ellátással, teljesítmény felméréssel és optimalizálással foglalkozik rendelésein.”

Na ez aztán a botrány! Egy aneszteziológus és intenzív terapeuta valamint sportorvosi szakvizsgával bíró, egészségügyi menedzser diplomát is szerzett, két nyelvvizsgával rendelkező doktornő még sportorvosként is képes tevékenykedni, ugyanis egész életében élsportoló volt, így válogatott evezős. Ez a hobbija. És, kapaszkodjanak meg, a Sportkórházban, havi húsz órányi munkáért havi bruttó 47 ezer forintot markol fel ez a harácsoló nőszemély, vagyis az nettó kb 32 ezer forint, vagyis az órabér így nagyjából 1600 forintra jön ki. A hülyének is megéri…

Amúgy –mint említettem- a feleségem több szakvizsgával rendelkező orvos. A szakvizsga megtartásához folyamatos gyakorlati idő teljesítésére van szükség. Ennek megfelelően az államigazgatásban dolgozó valamennyi orvos a főállása mellett a jogszabályban előírt feltételeknek megfelelően végezhet orvosi munkát, amelyet Bayerné is a jogszabályoknak megfelelően tesz. Ez így talán még a gennysajtónak is érthető.

S akkor nézzük a következő érdekes állítást, ami így hangzik:

„Az OVSZ egyik partnerének, a Vascular Plazma Kft.-nek a tulajdonosa, Faber-Szabó Ferenc volt Drexler esküvői tanúja, ahogy erről a Független Hírügynökség (FüHü) is beszámolt. A FüHÜ szerint a Vascular nagyot kaszál az OVSZ-szel kötött üzleten, a kilónként 23 ezer forintért átvett vérplazmát 110-120 ezer forintos világpiaci áron adja tovább feldolgozatlanul. A szerződést Drexler vezetése idején kötötték 2017. májusban, és még egy évig érvényes.”

És akkor lássuk az igazságot:

Az OVSZ egyik partnerének, a Vascular Plazma Kft.-nek a tulajdonosa, Faber-Szabó Ferenc NEM volt Drexler esküvői tanúja, bár a Független Hírügynökség (FüHü) valóban ezt hazudta. A FÜHÜ-t az érintettek beperelték, ezért, és egyéb, az igazságot nyomokban sem tartalmazó állításaiért. Amúgy az OVSZ a betegellátáshoz szükséges friss fagyasztott plazmát az ipar számára értékesíti, melynek módjáról, formájáról jogszabályok rendelkeznek. És elég, ha itt megismételjük, amit az imént már közöltünk: 2017-ben a vonatkozó jogszabályok előírásainak megfelelően, a hazai betegellátás biztonságát szem előtt tartva az Országos Vérellátó Szolgálat a legmagasabb ajánlati áron (piaci áron) kötött szerződést a világ egyik legnagyobb gyógyszer gyártójával a vérplazma felvásárlására.

E szerződés eredményeként a korábbi eladási árhoz képest évi 450 millió forinttal több folyik be az OVSZ-hez.

Ennyi.

És akkor befejezésül néhány szó feleségem külföldi munkavállalásáról.

Bayerné Dr. Matusovits Andrea egy évet Németországban, Biedenkopfban, egy évet pedig Kuwaitban dolgozott. S hogy miért? Azért, mert 12 évet húzott le Szegeden a műtőkben és az intenzív osztályokon, aztán Makón, és miközben ki sem jött a műtőből és heti háromszor ügyelt, keresett havi nettó 120 ezer forintot. Értik? Százhúszezret! S ezalatt a szegedi házára felvett deviza hitele egyszer csak havi hetven ezerről felugrott 200 ezerre. Ezek a nagyszerű, csodálatos, narancsék által visszasírt gyurcsányi idők, amikor persze minden rendben volt az egészségügyben, az orvosok nem hagyták el tömegesen az országot, és a devizahitel amúgy is egy nagyszerű találmány volt.

Akkor az én feleségem volt nyilván az egyetlen orvos, aki elment külföldre.

Összesen két évre. Aztán hazajött. Hogy a Magyar Narancs meg a többi semmihez sem értő, aljas, becstelen kis szemétláda rá is fröccsenthessen egy fandli szart. És miért is? Mi a baj a doktornővel? Csupán egy: hogy az én feleségem.

Az én feleségem, aki most ideiglenesen vezeti az OVSZ-t. Két szakvizsgával, két nyelvvizsgával, egészségügyi menedzser diplomával, minden szakmai szereplő megelégedésére. És ha a miniszter úr úgy dönt, hogy nem csak ideiglenesen, de kinevezett vezetőként is folytathatja a munkát, az elől sem fog elugrani. Ha pedig vissza kell mennie a műtőbe, akkor majd visszamegy a műtőbe. Olyan hiány van ma aneszteziológusból, hogy vállalkozóként ötszörösét is megkeresheti a mostani jövedelmének. És bármelyik aljas, becstelen, semmihez sem értő, de legalább kártékony és tökéletesen felesleges gazember az ellenzéki sajtóból odakerül majd a műtőbe, a doktornő színe elé, ő mindet meg fogja menteni, amennyiben ez lehetséges lesz. Mert erre esküdött fel. Nagyjából akkor, amikor a Magyar Narancs meg a többi kártevő felesküdött arra, hogy mindent és mindenkit tönkre fognak tenni, aki nem osztozik a beteg és velejéig rothadt világnézetükben. Mindenkit, aki ezerszer különb náluk.

(u.i.: Itt a friss ropogós hír: a Vascular már meg is nyerte a pert a FüHü nevű kártékony senkik ellen, jöhet a helyreigazítás! És jön természetesen a polgári per is. Pontosan erre készülhet a Magyar Narancs meg a többi kártékony senki.)


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »