Fábry Kornél püspök Kolumbiában magyarul misézett

Fábry Kornél püspök Kolumbiában magyarul misézett

Fábry Kornél püspök méltóságos, és hiteles személyiségeként, a magyar katolikus egyház vezetőjeként egy rendkívül fontos látogatást tett Kolumbiában. A látogatás célja az volt, hogy közvetlen kapcsolatot teremtsen a kolumbiai magyar hívőkkel, és hogy egy különleges helyszínen celebráljon szentmisét, nevezetesen a Zipaquirában található Catedral de Sal egyik kápolnájában.

A Zipaquira-i  Catedral del Sal Kolumbia egyik kulturális kincse, és egyben fontos vallási szentély is. Fábry Kornél püspök ezen a látogatáson lehetőséget kapott arra, hogy megossza az ottani hívőkkel a magyar katolikus egyház üzenetét és hitét. A szentmise érdekessége volt az is, hogy pont szeptember 16-ára esett, ami Kornél és Ciprián vértanúk ünnepe, ennek kapcsán a püspök úr a megbocsájtásról tanított.

Hírdetés

A katedrálisban tartott magyar mise emlékezetes esemény volt mind a kolumbiaiak, mind pedig a magyar közösség számára. A mise után meglátogatták a katedrálisban kiállított magyar szobrász, Böszörményi István alkotását.

Ezután Fábry Kornél püspök, és a hívek együtt ebédeltek egy közeli étteremben. Ez az ebéd alkalom volt arra, hogy a püspök személyes kapcsolatot teremtsen a kolumbiai hívőkkel, és beszéljen velük nem csak a vallási közösségükről hanem a kolumbiai életmódjukról is. Az ebéd során megerősödött a közösség összetartozásának érzése, és a két ország közötti vallási kapcsolatok is elmélyültek.

Forrás: Domán Kornél, korosiprogram.hu

The post Fábry Kornél püspök Kolumbiában magyarul misézett appeared first on Külhoni Magyarok.


Forrás:kulhonimagyarok.hu
Tovább a cikkre »