Ezúttal nem a csónakázás, hanem az anya dzsihadista tevékenysége vezetett egy kisgyerek halálához

Dzsihadista anyja kitoloncolása közben életét vesztette egy öthónapos kisgyerek egy török repülőgép fedélzetén – közölték csütörtökön nevük elhallgatását kérő diplomáciai források.

A dél-törökországi Gaziantep városból Isztambulba tartó repülőgép fedélzetén halt meg a szír származású, ám francia állampolgárságú nő, Iman Mahiev kisgyereke. Mahievet a szíriai határ közelében tartóztatták le a török hatóságok, majd az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezettel való állítólagos kapcsolata miatt kiutasították Törökországból. Isztambul érintésével gyerekével együtt jutott volna el Franciaországba.

Az AFP francia hírügynökség jelentése szerint a koraszülött kisfiú születési szívrendellenesség miatt hunyt el a Turkish Airlines török légitársaság járatán.

Hírdetés

A Dogan török hírügynökség azt írta, hogy az öthónapos kisgyerek útközben lett rosszul, s az újraélesztési kísérletek sikertelennek bizonyultak.

Törökország délkeleti része jelenti a legfőbb "kaput" a Szíriába igyekvő külföldiek, különösen az Európából toborzott "dzsihadistaújoncok" számára. Az október 10-i, 103 halálos áldozatot követelő ankarai kettős öngyilkos merényletet követően Törökországban megsokszorozódtak a dzsihadista szervezettel kapcsolatba hozható letartóztatások. Az egyik támadó, Yunus Emre Alagöz az Iszlám Állam szimpatizánsa volt.

A 2015. november végén nyilvánosságra hozott legutóbbi hivatalos statisztikák szerint a török hatóságok már több mint 2600 feltételezett dzsihadistát utasítottak ki az országból.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »