Ezt egye, hogy erősítse az immunrendszerét

Ezt egye, hogy erősítse az immunrendszerét

Immunrendszerünk védelmében néhány természetes módszert is bevethetünk, amikkel megerősíthetjük a szervezetünk védekezőképességét.

Szupergyümölcs: a homoktövis

A csipkebogyóhoz hasonlóan a homoktövis is rengeteg C-vitamin és ásványi anyag található: E-, B1-, B6- és K-vitamint, flavonoidokat, magnéziumot, kalciumot és értékes antioxidánsokat egyaránt tartalmaz. Fokozza az anyagcserét, így segít az optimális testsúly megtartásában. Megakadályozhatja a hajhullást, lassíthatja a ráncok kialakulását.

A méhek ajándéka: a propolisz

Hírdetés

A propolisz illatos, balzsamszerű anyag, melyet a méhek állítanak elő a kaptár védelmére, a baktériumok, gombák és egyéb kórokozók ellen. Gyógyhatását az emberiség is több ezer éve ismeri. Többek között gyulladáscsökkentő és mikrobaellenes összetevőket tartalmaz, így segít a szervezetünknek legyőzni a vírusokat, baktériumokat, és a betegségek megelőzésében is nagy szerepe van.

Szép és hasznos virág: az echinacea

Az echinacea, vagyis kasvirág természetes fertőzésgátló, mikrobaellenes tulajdonságai is vannak, emellett pedig serkenti az immunrendszer működését, például a fehérvérsejtek termelődését is. Rendszeres fogyasztása segíthet megelőzni a gyakori téli betegségeket, a náthát, influenzát, de emellett húgyúti fertőzésekre és bőrbetegségekre is alkalmazható.

A Föld rejtett kincse: a huminsav

Emellett a természetes méregtelenítési folyamatokat is serkenti és immunerősítő, immunstimuláló hatásai is vannak.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »