Ezt az irodalomórát valószínűleg nem felejtik el a diákok

Ezt az irodalomórát valószínűleg nem felejtik el a diákok

Rendhagyó irodalomórán vehettek részt a Türr István Gimnázium érdeklődő diákjai.

A különleges alkalmon Illés Csaba és Kemenczki Gábor gitártanárok adtak elő Cseh Tamás-dalokat, valamint Bereményi Géza író, dalszöveg- és forgatókönyv­író, filmrendező, a néhai zenész szerzőtársa, a gimnázium egykori diákja beszélt élettörténetéről, nagyszüleihez és a gimnáziumhoz fűződő kapcsolatáról – írja a VEOL. A diákok felolvasták a Jézus újságot olvas című, nagymamájának emléket állító novelláját, majd megnéztek egy részletet a Bereményi Géza rendezte Eldorádó című filmből.

Hírdetés

„Bereményi Géza kitűnő mesélő.

A film kapcsán fel­idézte csodával határos meg­gyó­gyulását. Gyerekkorában nagyapja úgy mentette meg, hogy egy kilogramm aranyat adott az orvosnak, aki miután előzőleg már lemondott a fiú gyógyulásáról, az arany hatására mégis gégemetszést hajtott végre rajta, megmentve a kockázatos műtéttel az életét” – mondta el a lapnak Hodásziné Pingitzer Andrea magyartanár, hozzátéve: az író szerint gimnáziumi tanárai olyan útravalóval vértezték fel, amiért azóta is hálás a pápai intézménynek.

A magyartanár azt is kiemelte, hogy a rendhagyó tanórát megelőzően meglepetésként a gimnázium kórusa két tanuló gitárkíséretével az Iskola című, Bereményi Géza által írt dalt énekelte el a Kossuth-, József Attila- és Balázs Béla-díjas, neves művésznek.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »