Ezren táncoltak Marosvásárhely központjában

Ezren táncoltak Marosvásárhely központjában

A tánc világnapja alkalmából péntek délután a Maros Művészegyüttes és az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány nagyszabású eseményt szervezett Marosvásárhelyen, a Színház téren. Több modern- és néptánccsoport lépett fel, az óvodásoktól a felnőttekig, magyarok és románok közösen.

Pénteken kevéssel a 16 órai kezdés előtt zápor kerekedett Marosvásárhelyen, de Barabási Attila Csaba főszervező, a Maros Művészegyüttes igazgatója nem tartott attól, hogy befolyásolja az eső a rendezvényt, úgy fogalmazott „lemossuk a táncparkettet, és kezdődhet is a tánc”. És valóban a kezdésre elállt a zivatar, újból kisütött a nap és sorra léptek fel a tánccsoportok.

 

Ezren táncoltak Marosvásárhely központjában

Képek: Rab Zoltán

Hírdetés

A szervezők arra törekedtek, hogy bemutassák azt a sokszínűséget, amely Marosvásárhelyt jellemzi a tánc szempontjából is. Kerekesszékesek, óvodások, kisiskolások mutatták be tánctudásukat, volt modern és társasági tánc, illetve néptánc, felsorakoztatva a táncművészet változatos kifejezési formáit.

A marosvásárhelyi modern- és néptánccsoportok mellett nyárádszeredai és maroskeresztúri táncosok is kivették a részüket a világnap megünnepléséből. {A} A Maros Művészegyüttesnek mindkét, román és magyar tagozata is fellépett a főtéri jelképes színpadon. A közönséget szülők, nagyszülők, illetve az esemény beharangozójára összegyűlt érdeklődők alkották.

Ahogy egy gyerekeit elkísérő édesanya a Székelyhonnak elmondta, „nagyon jó volt a hangulat, de a legközelebbi hasonló eseménynél jó lenne, ha a szervezők nagyobb figyelmet fordítanának arra, hogy a közönség jobban lássa a fellépőket, illetve több hely jusson a táncosoknak, mert a nagy közös táncnak nem volt megfelelő a túlzsúfolt tér”, hozzátéve, hogy összességében jól sikerült a péntek délutáni rendezvény.

Antal Erika 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »