Ezért vegyünk zoknit a cipőhöz

Bár a férfiak körében népszerű trend, hogy félcipőiket zokni nélkül viselik, a szakértők arra figyelmeztetnek, hogy mindez melegágya lehet a különféle gombás fertőzéseknek.

Az újfajta divat azért veszélyes, mert zokni nélkül az izzadság egyenesen a cipőbe folyik, ahol felszívódva kiváló táptalajul szolgál a baktériumok számára. Omar El-Gohary gyógyszerész arról számolt be, hogy egyre több, a patikába betérő vásárló érdeklődik afelől, miként szüntethetnék meg lábszagukat, miután zokni nélkül hordják lábbelijüket. Noha nyáron mindig is fellendül a különféle lábdezodorok iránti kereslet, az utóbbi időben még a szokásosnál is többen nyúlnak ehhez a módszerhez, pedig ez csupán felszínes megoldást jelent a problémára – írja a Házipatika.com.

Hírdetés

Mivel a lábon sokkal több verejtékmirigy található, mint bárhol máshol a testünkön, érthető, hogy ez a testrészünk izzad a legjobban, ám számos megoldás létezik ennek megelőzésére. Amint azt El-Gohary kifejtette, a legfontosabb a megfelelő zokni kiválasztása, amennyiben ugyanis kellően nedvszívó ez a ruhadarab, és naponta tisztát húzunk, a baktériumoknak nem lesz idejük megtelepedni a lábunkon. Emellett az is segít, ha két nap egymás után nem hordjuk ugyanazt a cipőt, mivel így van ideje kiszáradni.

Ha ennek ellenére is kellemetlen a lábszagunk, még mindig ott vannak a lábdezodorok, tovább az is segít, ha naponta kétszer néhány percen át antibakteriális tisztítószerrel mossuk át lábfejünket.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »