Ezért globális sportnagyhatalom Magyarország

Joggal irigykedhetnek Magyarországra a párizsi olimpiai eredményeiért a környező országok. A Nemzeti Sport összeállításában jól látható, hogy egy-két kivételtől eltekintve mindenhol „alulteljesítettek” az eddigi évekhez képest az egyes közép-kelet-európai országok sportolói. Ennek több oka is lehet, mint azt látni fogják, az értékelő nyilatkozatokból kiderül, hogy a legtöbb esetben a sportra fordított pénz, vagy épp annak hiánya miatt maradhattak el a várt eredmények.

Habár bennünk, magyarokban is maradt bőven hiányérzet – gondoljunk csak arra, hogy például Szilágyi Áron egyéniben nem tudta megvédeni olimpiai bajnoki címét, ahogy a csapatsportokban is számítottunk éremre – azért olyan helyről is jött a siker, ahol bizony nem számítottunk rá – remek példa a teakwandós aranyérem Márton Liliana révén.

Egy szó mint száz, Magyarország megmutatta, hogy igenis értelme van a sport kiemelt támogatásának, nem csak az olimpiai érmek száma miatt, hanem azért, mert egyre több fiatal kezd el valamilyen sportot űzni magyar olimpikon példaképe miatt.

Körkép.sk

Hírdetés

„Mindenkinek köszönöm” – Milák Kristóf is megszólalt az olimpiai csapat köszöntésén – fotókkal

Szlovák olimpiai sportcsalódás. Taraba miniszter Magyarországgal példázik

Szijjártó Péter: Magyarország továbbra is globális sportnagyhatalom

Dicsőségtábla – Ők a Magyar Olimpiai Csapat érmesei és pontszerzői

Csehország története legrosszabb olimpiáját zárta. A szlovákokról nem is beszélve


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »