Ezernégyszázról ezerkétszázra módosította Izrael az október 7-i támadás áldozatainak számát

Ezernégyszázról ezerkétszázra módosította Izrael az október 7-i támadás áldozatainak számát

Ezernégyszázról ezerkétszázra módosította Izrael az október 7-i támadás áldozatainak számát Mészáros Richárd2023. 11. 10., p – 23:03

Izrael a korábbi 1400-ról 1200-re módosította a Hamász Izrael területén október 7-én végrehajtott támadása áldozatainak a számát, miután több holttestet a palesztin iszlamista szervezet fegyvereseként azonosítottak – közölte a külügyminisztérium szóvivője.

Az izraeli hatóságok azért tették közzé ezt az adatot, mert immár úgy vélik, hogy sok azonosítatlan holttest a Hamász terrortámadásában részt vett fegyvereseké, nem pedig izraeli áldozatoké – mondta Lior Haiat szóvivő az AFP francia hírügynökségnek.

Hírdetés

„A Hamász terroristái hidegvérrel meggyilkoltak mintegy 1200 embert, és 240-et elraboltak, közöttük csecsemőket, gyermekeket, nőket és időseket” – áll az izraeli minisztérium által pénteken kiadott, immár a felülvizsgált adatot tartalmazó közleményben.

A korábbi – 1400 áldozatra vonatkozó – adatot a támadást követő héten állapították meg, és azóta érvényben volt.

Az október 7-i támadás után Izrael háborút hirdetett a Gázai övezetet irányító Hamász felszámolására. A palesztin terület elleni szüntelen légitámadásokban a Hamász egészségügy-minisztériuma szerint több mint 11 ezer ember halt meg, közöttük több mint 4500 gyermek.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »