Ezekbe az országokba már szabad az út – folyamatosan bővül a lista

Ezekbe az országokba már szabad az út – folyamatosan bővül a lista

Adriai vagy erdélyi nyárral már lehet tervezni, ahogy montenegróival vagy törökkel is. A prágai túrák kedvelői is erősen bizakodhatnak.

Közeledik a nyár, az időjárás kedden ízelítőt is adott már belőle, de igazán minden utazni vágyó majd csak akkor élvezheti a jó időt, ha ahhoz akár belföldi, akár külföldi úti célokat is társíthat.

Legutóbb Csehországgal kapcsolatban érkeztek hírek arról, hogy akár napokon belül megoldódik a vakcinaútleveles utazás lehetősége anélkül, hogy karanténkötelezettség hárulna a kalandos kedvűekre vagy negatív teszteredményt kellene felmutatniuk beutazáskor. Ugyanez a helyzet Romániával is.

Az első ilyen ország – talán meglepetésre -, mint arra Gulyás Gergely a múlt heti Kormányinfón rávilágított, egy megkeresés alapján

Bahrein

Hírdetés

volt, ez a Perzsa-öbölben fekvő szigetország volt tehát az első, amellyel a magyar állam kölcsönös zöld jelzést adott egymásnak vakcinaútlevéllel avagy védettségi igazolvánnyal rendelkező, magáncélú utasai számára.

Bahreint követte aztán a „balkáni blokk”, Szlovénia, Szerbia, Montenegró, majd Horvátország külügyminisztere is – valóságosan vagy virtuálisan – Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kezébe csapott.

A nyári szabadságot tervezők már a Törökországba induló repülőgépek kínálatát is mazsolázhatják, azonban a sor itt egyelőre véget ér, a magyar külügy pedig reméli, hogy a következő napokban-hetekben további országokat jelenthet be, ahová, illetve ahonnan utazni lehet majd – mindössze a védettségi igazolvány felmutatásával, amit mindenki megkaphat Magyarországon, aki a közelmúltban esett át koronavírus-fertőzésen, vagy 7-10 napja megkapta az első védőoltását.

Hogy visszajár-e a foglalási díj külföldi nyaraláskor, ha kiderül, hogy valamiért mégis kellett volna védettségi igazolvány, arról ITT írtunk, hogy lesz-e valami az uniós vakcinaigazolványból, arról pedig ITT.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »