Ez lett az új HÉV-szabályok következménye

Ez lett az új HÉV-szabályok következménye

A MÁV-HÉV Zrt. szeptemberi, új jegyvásárlási szabályaitnak megfelelően a Budapest közigazgatási határán kívüli megállókban csak előre megváltott kiegészítő jeggyel vagy bérlettel lehet felszállni a vonatokra. Az új üzletszabályzat bevezetése után egy hónap türelmi időszak következett: a HÉV-en dolgozó ellenőrök felhívták az utasok figyelmét a változásra, de a szabályváltozás miatt nem bírságoltak.

Az intézkedés bevezetése óta eltelt időszak eredményei igazolták a lépés helyességét – közölte most a társaság. A jegy- és bérletvásárlások száma 27%-kal nőtt, az utasok pedig – az első egy-két nap átállási nehézségei után – megszokták az új rendszert. A BKK ügyfélszolgálatán szeptember eleje óta a témában regisztrált megkeresések 90%-a az október első felével zárult időszakban érkezett.

A BKK már az intézkedések bevezetése előtt új jegy- és bérletautomatákat telepített Pannóniatelep és Szentistvántelep megállókba. A munkatársak azóta is folyamatosan figyelik az utazóközönség visszajelzéseit, ezek alapján a MÁV-HÉV – a BKK-val együttműködve – október elején új jegykiadó automatákat helyezett ki Pomázra és Szentendrére, és diákmunkásokkal, jegyellenőrökkel segíti az automatás vásárlást.

A novemberi bérletvásárlási időszakra a MÁV-HÉV és a BKK a következő intézkedésekkel készül:

Hírdetés

• a pomázi automata mellé november 12-én (reggel 6-tól 10 óráig) MobilTruck – BKK mobil értékesítési pontot telepít,

• a pomázi és a szentendrei automaták mellett november 10-ig, illetve november 12-én (reggel 6-tól 9 óráig) külön jegyértékesítők dolgoznak,

• Szentendre, Pomáz, Békásmegyer, Szentlélek tér, Margit híd, Batthyány tér, Közvágóhíd, Dunaharaszti külső, Szigetszentmiklós–Gyártelep, Örs vezér tere, illetve Gödöllő, Szabadság tér állomásokon november 10-ig, illetve november 12-én (reggel 6:30 és 10:30 között) diákmunkásokkal segíti az automatás jegy- és bérletvásárlást, illetve az utasok tájékozódását. A pomázi és a szentendrei állomásokon, egész novemberben az utasok a biztonsági őröktől is kérhetnek segítséget, információt,

• a Budapesti Közlekedési Ügyfélkapcsolatok Zrt. folyamatosan figyeli a helyszíneket, hogy – a gördülékeny kiszolgálás érdekében – hol lehet szükség kiegészítő helyszíni értékesítésre.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »