Ez lenne a legolcsóbb napelemes rendszer? 300 ezer forintért adják!

Share 0 Tweet 0 Share Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

Lenyűgöző, hogy az otthoni termelésre tervezett napelemek mekkora fejlődésen estek át az utóbbi években. Volt idő, amikor az ilyen termékek hatalmas panelek formájában gyakorlatilag csak a házak tetején kaphattak helyet, mára viszont óriási változatosság jellemző az otthoni fotovoltaikus rendszerekre. Az egyszerű, napenergiával működő kerti lámpáktól a falakba integrált modulokon át a tetőbe simuló napelemes cserepekig rengeteg termék közül válogathatunk. Az amerikai Ecoflow ezúttal egy, az erkélyre telepíthető háztartási napelemes rendszert mutatott be, amelyhez hordozható töltőállomás is kapható – számol be a PV Magazine. A Powerstream nevű termékhez mikroinverter, négy darab 100 W-os, hajlékony panel és kis csatlakozók tartoznak. A termékhez egy speciális appot is létrehoztak, amely folyamatosan monitorozza a rendszert, optimalizálva annak működését. Az Ecoflow három fő típusban árusítja az eszközt: akkumulátor nélkül, 1 kilowattórás, valamint 2 kilowattórás tárolóval. A rendszer elérhető továbbá két, nem hajlékony panellel is. A termék ára verziótól függően 1000 és 2700 dollár (mintegy 344 és 931 ezer forint) között mozog.

A gyártó szerint a Powerstream maximális teljesítménye 800 W, és évi 1039 kilowattóra termelésre képes – az adatok németországi teszteken alapulnak. A rendszerhez tartozó mikroinverter a kiválasztott eszközökhöz tudja irányítani a szükséges áramot, a felesleget pedig az akkumulátorban lehet elraktározni. A termék nagy előnye, hogy könnyedén, szakértő segítsége nélkül is telepítheti a tulajdonosa. A kaliforniai székhelyű Ecoflow már Európában is jelen van, a közelmúltban nyitotta meg a németországi Düsseldorfban található központját.

Hírdetés

A Powerstreamhez hasonló erkélynapelemek az elmúlt időszakban óriási népszerűségre tettek szert Európában, főként Németországban és Ausztriában – már a Lidlnek is van ilyen típusú saját terméke. Az erkélynapelemek olcsó, egyszerűen üzembe helyezhető rendszerek, amelyek háztartási berendezések számára elegendő energiát tudnak előállítani. Bár segítségükkel sokat spórolhat egy-egy háztartás, használatukat Magyarországon egyelőre jogszabály tiltja.

 

Share 0 Tweet 0 Share


Forrás:alternativenergia.hu
Tovább a cikkre »