Ez is eljött: amerikai szárnyasbombákkal támadja Oroszországot az ukrán légierő

Ez is eljött: amerikai szárnyasbombákkal támadja Oroszországot az ukrán légierő

Amerikai gyártmányú JDAM-ER típusú szárnyasbombákat dobott az ukrán légierő a Kurszk megyében található Tetykino falura – derül ki harctéri felvételekből, írja a Portfólió.

Mostanra kijelenthető, hogy igazi összfegyvernemi művelet zajlik Kurszk megyében: bizonyíték került elő arról, hogy az ukrán légierő is támogatja az offenzívát.

Kijev vadászbombázói több JDAM-ER típusú szárnyasbombát is ledobtak Kurszk régióra, a célpont egy határ menti település, Tetykino volt. A település ellen (még?) nem indult szárazföldi offenzíva, körülbelül 40 kilométerre van a Kurszkban tartózkodó ukrán csapatoktól, nyugati irányba.

Hírdetés

The first footage of Ukrainian Air Force airstrikes in support of the Kursk offensive has emerged.

Seen here, a Ukrainian fighter drops a pair of US-supplied JDAM-ERs on Russian positions in Tetkino, conducting an effective tactical strike into Russia. pic.twitter.com/qLQrbVypRq

— OSINTtechnical (@Osinttechnical) August 13, 2024

Azt nem tudni, hogy a JDAM-eket milyen gépről indították az ukránok. Egyes spekulációk szerint ez volt az új F-16-os vadászbombázók egyik első bevetése, hiszen a JDAM-ek tökéletesen kompatibilisek ezzel a platformmal. Ukrajna ugyanakkor régi, szovjet gépekről is el tudja már indítani az amerikai szárnyasbombákat, tehát ezeket a véleményeket egyelőre érdemes erős fenntartásokkal kezelni.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »