Ez a kormány új csodafegyvere az álláskeresőknek és a cégeknek

Ez a kormány új csodafegyvere az álláskeresőknek és a cégeknek

Tízezrek elhelyezkedését segítheti a kormányzat reményei szerint a kibővített Vállalatok munkaerő támogatása program.

Megszűnt az ágazati bértámogatás, május 31-én igényelhették utoljára a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került szektorok vállalkozásai. Ez az eszköz a járvány miatt a legnehezebb helyzetbe került szektorok – elsősorban a turizmus és a vendéglátás – cégeinek talpon maradásához kívánt hozzájárulni. Tavaly november óta mintegy 30 ezer cég kért kormányzati segítséget 180 ezer munkavállalója megtartásához – jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye szerint Schanda Tamás.

A tárca miniszterhelyettese hozzátette, keddtől már bármelyik, 25 év alatti vagy legalább egy hónapja regisztrált álláskeresőt munkához juttathatja a kibővített Vállalatok munkaerő-támogatása nevű program.

Hírdetés

Létszámbővítés esetén a támogatás mértéke teljes munkaidős foglalkoztatás esetén havonta a bérköltség – vagyis a bruttó munkabér és szociális hozzájárulási adó – fele, de legfeljebb 100 ezer forint lehet. A foglalkoztatók az eddigi öt hónap helyett fél évig kaphatják az összesen így akár 600 ezer forintra rúgó támogatást. A program több tízezer álláskereső elhelyezkedését teheti lehetővé az ITM szerint.

A Vállalkozások munkaerő támogatására folyamatosan lehet jelentkezni a helyileg illetékes járási hivatalok foglalkoztatási osztályainál. A részletes feltételek és dokumentáció a munka.hu honlapról is elérhető.

Schanda Tamás megjegyezte: a munkaalapú gazdaság és társadalom kiépítésében elért eredmények a járványhelyzetben is fenntarthatónak bizonyultak. A tavaly júniusi foglalkoztatási mélyponthoz képest több mint 100 ezerrel csökkent a regisztrált álláskeresők száma hazánkban.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »