Év sportolója gála: fölényben a futballisták

Év sportolója gála: fölényben a futballisták

Kiderült, hogy kik az egyes kategóriák első három helyezettjei.

A férfiaknál a teniszező Fucsovics Márton, valamint a labdarúgó Gulácsi Péter és Szoboszlai Dominik, a nőknél az úszó Kapás Boglárka, a cselgáncsozó Karakas Hedvig és a tornász Kovács Zsófia került a legjobb három közé a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) 63. alkalommal kiírt Év sportolója-szavazásán.

Az év csapata díjre jelölt az Eb-re kijutó labdarúgó-válogatott, a BL-főtáblás FTC futballcsapata és az Európa-bajnok férfi vízilabda-válogatott.

Az egyéni sportágak csapatversenyében a legjobb három között van Babos Tímea és Kristina Mladeonvic, akik megnyerték az ausztrál és a francia teniszbajnokságot, a férfi teniszválogatott és az Eb-harmadik női tornászválogatott.

Hírdetés

Az év edzője díjára Märcz Tamás, Szerhij Rebrov és Marco Rossi a jelölt.

Szöllősi György, az MSÚSZ elnöke a szombati online sajtótájékoztatón jelentette be a kategóriák első három jelöltjét, egyúttal jelezte, hogy 412 voks alapján alakult ki a sorrend.

A díjátadót január 11-én, a koronavírus-járvány miatt nézők nélkül tartják meg a Nemzeti Színházban kialakított stúdióban. Az eseményt 19.45-től közvetíti az M4 Sport.

Nyitókép: Illyés Tibor

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »