Év Embere 2022: közösségi aktivitást hirdetett a magyar közmédia

Év Embere 2022: közösségi aktivitást hirdetett a magyar közmédia

„Szelfizz a Magyar Zene Házával!” címmel közösségi aktivitást hirdetett a közmédia. Magyarország legnagyobb médiavállalatának célja, hogy felhívja a figyelmet a Közmédia Év Embere 2022 Díjjal kitüntetett Sou Fujimoto látványos épületének kulturális és közösségépítő jelentőségére. A játék fődíja az emblematikus épület látványterve a világhírű tervező aláírásával.

A közszolgálati média tavaly a Magyar Zene Háza tervezőjét, Sou Fujimotót választotta a Közmédia Év Emberének, a magyar kulturális életre gyakorolt korszakalkotó munkássága elismeréseként. A kortárs japán sztárépítész egy modern, a természet és az épített környezet összhangját megtestesítő épületet álmodott meg a zenének és a kultúrának. Megnyitása óta több száz programnak adott otthont, kiállításával és interaktív ismeretterjesztő foglalkozásaival Budapest meghatározó helyszínévé vált. Erre a kulturális és közösségi értékre hívja fel a figyelmet a közmédia „Szelfizz a Magyar Zene Házával!” című aktivitása. A nyereményjátékban való részvételhez a japán sztárépítész páratlan épületével kell egy szelfit készíteni és beküldeni február 28., kedd éjfélig az [email protected] e-mail címre. A résztvevők közül kisorsolt nyertes megkapja az emblematikus épület látványtervét a világhírű tervező aláírásával. A beküldött képekből a Magyar Zene Házát ábrázoló fotómozaik készül, továbbá valamennyi kép megjelenik majd galériaként a mediaklikk.hu oldalon, amelyen a további részletek is megtalálhatók.

A Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap által 2020-ban, hagyományteremtő céllal létrehozott Közmédia Év Embere Díjat minden évben olyan személynek ítélik oda, aki szakmai pályafutásával és életútjával maradandó értéket hozott létre, valamint nagy hatást gyakorolt az adott év eseményeire. A közmédia küldetésének része azon kiemelkedő teljesítmények elismerése, amelyek hozzájárulnak a nemzeti, közösségi összetartozást erősítő értékteremtéshez és -gyarapításhoz.

Hírdetés

A Sou Fujimoto tervezte Magyar Zene Háza a világ magyarságát gazdagító alkotás, amely az ország egyik leglátogatottabb kulturális intézményévé vált. Magyarország legtöbbet díjazott fejlesztése, ezáltal Európa egyik legelismertebb épülete, ugyanakkor világszerte is a legjobbak között tartják számon. Sou Fujimoto a kortárs japán építészet egyik legkiemelkedőbb alakja, a többszörösen díjazott szakember légies, természet ihlette, inspiráló épületeiről világszerte híres.

A Közmédia Év Embere díjat 2020-ban Karikó Katalin Széchenyi-díjas kutatóbiológus, biokémikus, a szintetikus mRNS alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatója vehette át, 2021-ben pedig Szilágyi Áron olimpiai-, világ és Európa-bajnok kardvívó kapta.

(MTVA/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »