Európába menekülnének az Iszlám Állam harcosai

Az orosz vezérkar szombati közlése szerint Szíriában elmenekült az állásaiból az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet több mint félezer harcosa az orosz légitámadások következtében.

Andrej Kartapolov tábornok, helyettes vezérkari főnök egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy 72 óra alatt több mint hatvan bevetésben támadták az orosz harci repülőgépek a terroristákat, és jelentősen meggyengítették katonai képességeiket. A gépek az IÁ több mint ötven állását támadták meg. A bombázások éjjel-nappal folytak Szíria egész területén. A szélsőségesek körében pánik tört ki, és mintegy hatszázan elmenekültek az elfoglalt területükről – állította a tábornok hírszerzési értesülésekre hivatkozva. A menekülők Európába akarnak eljutni – tette hozzá.

Hírdetés

Kartapolov azt is elmondta, hogy Oroszország előre értesítette az Egyesült Államokat a bevetésekről, és azt tanácsolta, hogy maradjanak távol az amerikai repülőgépek attól a területtől, ahol az orosz akciók folynak. Ezek a támadások nem csak folytatódni fognak, hanem fokozódik is az intenzitásuk – mondta.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »