Európa-szerte tüntettek a kötelező oltások és egyéb intézkedések ellen – Hamburgban pedig az oltásellenesek ellen is

Európa több városában tüntettek szombaton a kormányok járványügyi intézkedései ellen.

Az osztrák fővárosban ezrek vonultak az utcára a koronavírus elleni kötelező védőoltás bevezetésének terve ellen.

"A kormány mondjon le" – skandálta a tömeg a bécsi óvárosban tartott szokásosnak nevezhető szombat esti demonstráción.

Az osztrák kormány novemberben jelentette be a negyedik országos karantént, és közölte, hogy – elsőként az Európai Unióban – kötelezővé kívánja tenni a védőoltást mindenki számára. A parlament várhatóan a jövő héten szavaz a indítványról.

Az észak-németországi Hamburgban több mint ezren vettek részt a "vírustagadók és összeesküvéselméleteket" vallók elleni megmozduláson "Összeesküvés-elméletek helyett szolidaritás és felvilágosodás" transzpararenssel. A megmozdulást eredetileg az oltásellenesek tüntetése ellen szervezték, amelyre legalább tizenötezer résztvevőt vártak. A tüntetést azonban a rendőrség csütörtökön az omikron variáns jelentette fertőzésveszély miatt betiltotta.

Hírdetés

Több tüntetést szerveztek szombaton Hamburgban, egyebek mellett a kormány Covid-19 világjárvánnyal kapcsolatos egészségügyi politikája elleni tiltakozásul.

Rómában is ezrek tüntettek a kormány járványügyi politikája ellen. A Lateráni Szent János téren – sajtójelentések szerint mintegy ötezer – összegyűlt tüntető előtt az egyik felszólaló hangsúlyozta: "Dühösek az emberek".

Mario Draghi kormánya nemrégiben szigorított a karanténszabályokon, és egyebek mellett bevezette az ötven év felettiek számára kötelező védőoltást.

Franciaország több városában is tiltakoztak szombaton az új oltási igazolás ellen. Több nagygyűlést tartottak Párizsban, az egyiket az Eiffel-toronnyal szemben. Lyonban, Nantes-ban, Bordeaux-ban és Marseille-ben is utcára vonultak az intézkedés ellenzői.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »