Európa 15 év alatt tudja kifejleszteni a világ legjobb harckocsijának ellenfelét

Európa 15 év alatt tudja kifejleszteni a világ legjobb harckocsijának ellenfelét

Európa szerint 15 éven belül képesek lesznek rá, hogy méltó választ adjanak az Oroszország által kifejlesztett Armata (T-14) harckocsi ellenfelének kifejlesztésével, közölte az orosz miniszterelnök-helyettes Dmitrij Rogozin.

A jármű meghajtásáról  A–85–3A (12N360) típusú, 12 hengeres, közvetlen üzemanyag-befecskendezésű X12 hengerelrendezésű dízelmotor gondoskodik. Az X hengerelrendezés kompakt építési módot tesz lehetővé a motornál. Maximális teljesítménye 1500 LE, de normál üzemi körülmények között 1200 LE-t ad le. Sebességváltója automatikus, 12 fokozatú. A harckocsi műúton 80–90 km/h-s sebesség elérésére képes, hatótávolsága 500 km.

A harckocsi fő fegyverzete egy 125 mm-es 2A82–1M típusú sima csövű harckocsiágyú. Az ágyú lőszerjavadalmazása 32 db. Akárcsak a korábbi szovjet-orosz sima csövű ágyuk, ez is alkalmas irányított páncéltörő rakéták indítására. Másodlagos fegyverzetét egy, a lövegcsővel párhuzamosított PKTM géppuska, valamint egy 12,7 mm-es Kord géppuska alkotja.

A franciák és a németek azt gondolják, hogy 2030-ig, azaz a 15 éven belül,  építenek egy  hasonló tankot, mint az Armata ,  mondta Rogozin.
Az orosz fegyvertervezők már egy lépéssel előrébb vannak, mint a T-34-es idején, közölte csípős humorral a miniszterelnök-helyettes..

A német internetes portál, a Welt Online pénteken számolt be arról, hogy a német védelmi minisztérium közösen a francia kormánnyal azt tervezi, hogy kifejleszt egy modern harckocsit, hogy a jövőben legyen ellenfele az oroszországi T-14 Armata tanknak.

Hírdetés

Az új katonai járműnek készen kell lennie 2030-ig és ki kell váltani a Leopard 2 tankokat, amelyek jelenleg szolgálatban vannak több európai országban.

A Welt Online  német Szövetségi Hírszerző Szolgálat (BND) információira hivatkozik, hogy Oroszország rendkívüli módon megerősítette harci erejét.

A T-14 tankokat a május 9-i moszkvai Győzelmi Parádén mutatták be először a nyilvánosságnak.

© TASS / Sergei Fadeichev

magyartudat.com

No visits yet


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »