Ételek reflux ellen

Ételek reflux ellen

Ha szeretnénk elkerülni a kellemetlen gyomorégést, nem mindegy, mit eszünk.

Az alábbi ételek fogyasztásával megelőzhetjük a reflux tüneteit – írja a Házipatika.com.

Az egyik legjobb opció reggelire. Lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz, hosszú időre jóllakat, és nem okoz refluxot. Még egy kevés mazsolát is keverhetünk bele, mivel a zabpehely enyhíti a gyümölcs savasságát.

Mértékkel fogyasztva a savasodás egyik legjobb ellenszere, mivel nagyszerű gyulladáscsökkentő, és az emésztést is támogatja. Ehetjük nyersen, pácolva, keverhetjük turmixba, süteménybe vagy levesekbe, ragukba.

Az aloe vera nedve, illetve az abból készült italok is nagyon jót tesznek a savasodásra hajlamosaknak. A növény segít enyhíteni a gyomorbántalmakat.

Hírdetés

Akik hajlamosak a refluxra, érdemes mindennap salátát enniük – lehetőleg paradicsom és hagyma nélkül, és érdemes kerülni a zsírosabb sajtokat, illetve zsírosabb salátaönteteket is. Legjobb, ha olívaolaj és egy kevés ecet vagy citromlé keverékével öntözzük meg a zöld leveleket.

A banán nemcsak finom, de pH-értéke miatt a savasodásra hajlamosaknak is remek táplálék. Persze, lehetnek kivételek – vannak refluxosok, akiknek a gyomra ezt a gyümölcsöt sem tolerálja jól. Ugyanez a helyzet a dinnyefélékkel is.

A jellegzetes ízű növényről régóta tudható, hogy nagyon jót tesz a gyomornak és az emésztésnek. Keverhetjük ragukba, de nyersen, vékonyra vágva salátákba is kerülhet.

A baromfifogyasztás előnyös a refluxosok számára. Arra kell csak figyelniük, hogy távolítsuk el a bőrt, mert az a szárnyasok legzsírosabb része.

Hal, rák, homár, osztriga, lazac és társai – ezeket az omega-3 zsírsavban gazdag finomságokat is bátran ehetik a savasodásra hajlamosak.

Karfiol, brokkoli, zöldbab, spárga – a legtöbb nyers zöldség, gyökérzöldség, illetve leveles zöld előnyösen hat a refluxosok emésztésére.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »