Esik szét a KDH. Holečková képviselő távozik a parlamenti frakcióból

Nyitókép: SITA

Martina Holešková ellenzéki képviselő kilép a Kereszténydemokrata Mozgalomból (KDH). Távozását bejelentő nyilatkozatában elmondta, hogy több mint nyolc évet szentelt a KDH-nak, de tovább szerinte ez már nem lehetséges.

„Nem volt könnyű a döntésem. Konszenzusra törekvő ember vagyok, aki a közös pontokat és az együttműködést keresi. Igyekeztem olyan témákat, megoldásokat hozni, amelyek  érdekesek a választók számára, és amelyekkel a KDH a parlamenti választások előtt is hangoztatott”

– fogalmazott Holečková. Azonban, mint mondta, nézetei és a mozgalom nézetei között alapvető különbségek kezdtek mutatkozni

„Nem dolgozhatok többé olyan pártban, amelynek már nem értem a lépéseit. Nem tudok őszintén kiállni és támogatni olyan érdekeket, amelyekkel ne mtudok azonosulni. Soha nem az volt a célom, hogy a KDH-nak ártsak, vagy egységét megbontsam, ezért hosszas mérlegelés után úgy döntöttem, hogy a KDH-ban végzett munkámat befejezem, és ezáltal lehetővé teszem, hogy a KDH egységesen népszerűsítse azt a politikát és stratégiát, amelyben hisz”

– hangsúlyozta a távozó politikus.

Hírdetés

Holečková hozzátette, hogy politikai jövőjéről a következő hetekben tájékoztat.

„Továbbra is a szlovák törvényhozásban fogok dolgozni, és Szlovákiánk polgárainak érdekeit képviselem”

– tette hozzá.

A KDH szerint lépése a képviselő szabad döntése, amit a mozgalom tiszteletben tart.

„Szeretnénk megköszönni neki azt az időt, amit a sorainkban töltött. A KDH egy világos értékprofilú konzervatív párt, amely 34 éve folyamatosan hirdeti a bevált értékeket.

– fogalmazott a KDH.

SITA, Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »