Esernyőre, napszemüvegre és sok folyadékra is szükség lehet

Esernyőre, napszemüvegre és sok folyadékra is szükség lehet

Hétfőn az ország döntő részén többórás vagy sok napsütésre lehet számítani. A hőmérséklet kora délután 27 és 34 fok között valószínű, a Tiszántúlon lesz a legmelegebb. Késő estére 18 és 25 fok közé hűl le a levegő. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 21 fok között alakul.

(Forrás: OMSZ)

Hétfőn az ország döntő részén többórás vagy sok napsütésre lehet számítani. Ugyanakkor északon gyakran lesz erőteljes a gomolyfelhő-képződés, az Északi-középhegységben és környékén több helyen valószínű zápor, zivatar – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Másutt elszórt jelleggel várható csapadék, sőt a Dunántúl nyugati és déli megyéiben nem is valószínű. A szél csak zivatarok körül lehet átmenetileg erős vagy viharos. A hőmérséklet kora délután 27 és 34 fok között valószínű, a Tiszántúlon lesz a legmelegebb. Késő estére 18 és 25 fok közé hűl le a levegő.

(Forrás: OMSZ)

A meteorológiai szolgálat zivatarveszélyre figyelmeztet a legtöbb megyében.

Hírdetés

(Forrás: OMSZ)

A délkeleti megyékben a napi középhőmérséklet már meghaladhatja a 27 fokot is.

(Forrás: OMSZ)

Este a legtöbb helyen a gomolyfelhők feloszlanak, ugyanakkor a keleti, északkeleti megyékben erőteljes marad a gomolyfelhő-képződés, arrafelé záporok, zivatarok kialakulása várható. Ugyanakkor a zivatartevékenység reggelre lassanként ott is megszűnik.

(Forrás: OMSZ)

A szél zivatarok környezetét leszámítva többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 21 fok között alakul.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »