"Érzékenyítő programot" szerveznek a buzik az iskolákba Szegeden – a Jobbik új elvtársai is támogatják az akciót

"Érzékenyítő programot" szerveznek a buzik az iskolákba Szegeden – a Jobbik új elvtársai is támogatják az akciót

Melegség és megismerés címmel "érzékenyítő képzést" szervez a szegedi "LMBT közösség" tanároknak és segítő szakembereknek. Ezt népszerűsítik a buzeránsok a Facebook-oldalukon, videót a Szegedi Civil Háló – amely a kormánnyal szembeni ellenállás helyi főszervezőjének számít, velük tüntetett a Jobbik is – is megosztott.

A Melegség és megismerés a Labrisz Leszbikus Egyesület és a Szimpozion Egyesület közös iskolai nem-formális nevelési programja. A programban "speciálisan képzett" önkéntesek dolgoznak, sokuk pedagógus vagy pszichológus végzettségű.

Két ferde hajlamú felnőtt – lehetőség szerint egy férfi és egy nő – vállalkozik arra, hogy beszélget a fiatalokkal a "melegségről", saját történetén, életeseményein is szemléltetve azt. A "foglalkozásokat" tanároknak, diákoknak és cégeknek ajánlják a szervezők.

Hírdetés

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FSzegediLMBT%2Fvideos%2F2282287361805730%2F&width=480&show_text=false&height=269&appId

Tarnay Kristóf Ábel, a Szegedi Civil Háló alapítója (aki a legutóbbi össz-ballib tüntetésen is felszólalt) a Szeged.mának azt mondta: az LMBT közösség "egy fontos problémára kínál megoldást", ezért érezte fontosnak, hogy közzétegye a Civil Háló oldalán is a videót. 

– Úgy gondolom, hogy egy fontos problémára kínál megoldást a szegedi LMBT közösség képzése, ezért az oldalunkon való megosztással igyekszem segíteni, hogy minél több emberhez eljusson – fogalmazott Tarnay. Hozzátette, a szegedi LMBT Közösségért csoporttal jó kapcsolatot ápol a Civil Háló, az általuk szervezett Gondolj másképp a jövőre! című szemléletformáló rendezvénysorozat decemberi rendezvényén Halászi Krisztina, a szegedi LMBT Közösségért tagja volt a meghívott vendég.

A Szeged Ma még tavaly júniusban írt arról, nem kizárt, hogy hamarosan Szegeden is lesz "Meleg Büszkeség" Napja. Erről a szegedi buziszervezet már tavaly egyeztetett a fővárosi szervezőkkel.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »