Értjük…

Értjük…

De természetesen nincs itt semmi Soros-terv, politikai szándék, befolyásolás. Gyuri bá’ csak egy filantrop. Hamvas Barack meg egy kiváló demokrata.

„Soros albániai akcióit több millió dollárral támogatta Obama

Kilencmillió dollárral támogatta Barack Obama kormánya Soros György albániai machinációit egy amerikai jogvédő szervezet által frissen kiperelt dokumentumok szerint. A Judicial Watch folytatja a pereket.

Egy 32 oldalnyi felvételt perelt ki a Judicial Watch nevű konzervatív amerikai jogvédő szervezet az amerikai kormánytól azzal kapcsolatban, hogy miként támogatta Barack Obama volt demokrata párti elnök adminisztrációja Soros György politikai akcióit Albániában – írja a CNS és a Breitbart. 

Ebből kiderül, hogy a Soroshoz köthető szervezeteknek beleszólása volt abba, hogy az amerikai külügyminisztérium (State Department) mely civil szervezeteket támogatja az adófizetők pénzéből. 

Hírdetés

A dokumentáció alapján a U.S. Agency for International Development (USAID) nevű amerikai kormányzati ügynökség 9 millió dollárral támogatta Albániában a Soros Györgyhöz köthető Justice for All kampányt, amelyet az úgyszintén Soroshoz köthető East-West Management Institute felügyelt. 

A támogatást albániai baloldali politika támogatására használták fel, többek között pénzelve belőle a szocialista kormány igazságügyi reformját. 
Tom Fitton, a Judicial Watch elnöke szerint Obamáék 9 millió dollárt költöttek az adófizetők pénzéből arra, hogy támogassák Sorosék együttműködését a szocialista albán kormánnyal. Fitton úgy látja, hogy egy milliárdosnak nem szabadna támogatást kapnia saját radikális elképzelései megvalósítására, hiszen van saját pénze is. 

Soros albániai Nyílt Társadalom Alapítványát az USAID Civil Society Projectjén keresztül támogatták 9 millió dollárral 2016-ban. Az albániai ellenzék szerint a szocialista kormány teljes felügyeletet szeretne az igazságügy felett, a reformot pedig Soros által támogatott programnak tartják – olvasható a CNS hírportálon.

A Washington Times szerint Donald Lu, az Egyesült Államok tiranai nagykövete közismerten közel áll Soros Györgyhöz.

A Judicial Watch, mint megírtuk, több pert is indított az USAID ellen. A jogvédő szervezet célja, hogy kiperelje azon szerződések, ösztöndíjak, egyéb pénzkihelyezések dokumentumait, amelyek feltárják, hogy a tárca hogyan és mennyivel segítette a romániai és a kolumbiai Nyílt Társadalom Alapítványok tevékenységét.”

Mandiner


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »