Értelmi sérült gyerekeket bántalmazhatott a dunavecsei iskolaigazgató

Értelmi sérült gyerekeket bántalmazhatott a dunavecsei iskolaigazgató

Pedagógusok, szülők és gyerekek tettek vallomást a rendőrségen arról, hogy értelmileg akadályozott gyermekek ellen követtek el fizikai és lelki bántalmazásokat a dunavecsei iskolában. Valamennyien az iskolaigazgatót, Laub Miklóst nevezték meg elkövetőként. A hatóságok már nyolc eset miatt nyomoznak.

Hírdetés

A Magyar Narancs cikke szerint Bese Gergő, nemrég felfüggesztett dunavecsei plébános jó barátságban volt a helyi iskola igazgatójával, akiről korábban kiderült, hogy gyerekbántalmazás miatt feljelentést tett vele szemben a gyámhivatal.

Úgy tudni, hogy háromról már nyolcra emelkedett azoknak a gyerekeknek a száma, akiknek sérelmére elkövetett bántalmazás miatt nyomoz a kecskeméti rendőrség a Dunavecsén működő Duna Menti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Általános Iskola, Szakiskola és Kollégiumban (EGYMI).

Értelmileg akadályozott, 7-16 éves gyermekek ellen követték el a fizikai és lelki bántalmazásokat.

A rendőrök egymástól független vallomásokból értesültek a történtekről: pedagógusok, szülők, nevelőszülők és a gyermekek gyámjai számoltak be a hatóságoknak. Sőt, néhány gyerek is vallomást tett, és az intézmény vezetőjét nevezték meg elkövetőként. Akad olyan tanuló is, aki nem mer iskolába járni az elszenvedett erőszak miatt.

A bűncselekmény gyanúja időközben közfeladatot ellátó személy eljárásában elkövetett bántalmazás bűntettére minősült át kiskorú veszélyeztetéséről. Az intézmény azonban egyelőre nem tartja indokolnak a vezető felfüggesztését. Ezt csak akkor teszik meg, ha a rendőrségi eljárás után az igazgatót meggyanúsítják.

Laub Miklós intézményvezető szerint bosszúhadjárat folyik ellene. 


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »