„Értékteremtők”: Magyarországon soha nem járt kínaiak, és nincstelen szerb cigányasszony kezei között végezték a TV2 producer-műsorvezetőjének „problémás” vállalkozásai

„Értékteremtők”: Magyarországon soha nem járt kínaiak, és nincstelen szerb cigányasszony kezei között végezték a TV2 producer-műsorvezetőjének „problémás” vállalkozásai

Egy 63 éves, illetve egy 22 éves, Magyarországon soha nem járt kínai férfi, egy Szerbiában élő, nincstelen cigányasszony, valamint egy siófoki, az úgynevezett problémás cégek fantomizálásában nagy tapasztalattal rendelkező férfi tüntette el a hatóságok szeme elől a TV2 producer-műsorvezetőjének „kényelmetlenné vált” vállalkozásait – tudta meg a Privátkopó bűnügyi portál. Az ügyben felmerülhet a közokirat-hamisítás, valamint a költségvetési csalás gyanúja, továbbá az ügyekben eljáró ügyvéd(ek) büntetőjogi felelőssége is.

Földi Katalin, a TV2 Értékteremtők, valamint az Életmódi magazinműsorainak producer-műsorvezetője. A nő az elmúlt években öt olyan gazdasági társaságtól vált meg – kétes körülmények között -, amelyek „nyűggé” váltak a számára. Az okok különbözők lehetnek: adótartozás, fiktív számlák szerepeltetése a könyvelésben, éves mérleg benyújtásának elmulasztása – amelyek a jogszabályok szerint kizárják a cégek végelszámolással történő megszüntetését. Földi ezért a könnyebb és gyorsabb utat választotta.

Hírdetés

A TRADICIÓ PR Kft.-nek 2007 augusztusától kezdődően volt tulajdonos-ügyvezetője a producer-műsorvezető. 2011. május elsején – a munka ünnepén – Földi az akkor még galgagyörki lakcímre bejelentett dr. Schweitzer Tamásnak adta át a társaság tulajdonosi jogait, és még azon a napon az ugyancsak galgagyörki Sveicer Tamásné lett a vállalkozás ügyvezetője. A vállalkozás ettől kezdve nem tett közzé az üzleti tevékenységéről szóló éves beszámolót, feltételezhetően a tulajdonosváltás pillanatától nem működött tovább. 2013. szeptember végén a kínai Fucsien városában élő, mindössze 22 éves Ni Yi „vette át” – tulajdonos-ügyvezetőként – a kft.-t. A Privátkopó bűnügyi portál értesülése szerint Ni Yi soha nem járt Magyarországon, így a cég adásvételi procedúráján sem lehetett jelen az okiratokat szerkesztő és ellenjegyző ügyvéd irodájában. Az illetékes bíróság 2018.március elején elrendelte a vállalkozás hivatalból történő közlését. A társaság könyvelése soha nem került elő, kézen-közön eltűnt.

Az 1996-ban alapított DAYLIGHT Kft.-nek 2014 elejéig volt tulajdonos-ügyvezetője Földi Katalin. Ekkor a céget a 63 éves Xu Minghui pekingi lakosnak adta át. 2015 decemberében elrendelték a cég felszámolását. A bűnügyi portál úgy tudja, a kínai férfi soha nem járt Magyarországon, így a cég adásvételi procedúráján sem lehetett jelen az okiratokat szerkesztő és ellenjegyző ügyvéd irodájában. A kft. utolsó mérlegét 2012-ben tette közzé. A társaság könyvelése soha nem került elő, kézen-közön eltűnt.

Az Expertmédia Kft.-t, valamint a White Magic Média Kft.-t ugyanazon a napon, 2021. június 30-án vette át az akkor már Siófokon élő dr. Schweitzer Tamás a TV2 producer-műsorvezetőjétől. Az Expertmédiával szemben 2023.01.10-én végrehajtást rendelt el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), amely jelenleg is érvényben van. A White Magic Média 2019-ben alakult, a cégnyilvántartás szerint az azóta eltelt három évben egyetlen forint árbevételt sem realizált.

A 2011-ben alapított Daylight Média Kft. tulajdonos-ügyvezetője 2022 júniusáig Földi Katalin volt. A jelzett napon a vállalkozást átadta a szerbiai Horgos településen lakó Kolompár Júliának. A cég a tulajdonosváltás napjától nem működik, áfa-bevallásokat nem nyújt be. A nincstelen cigányasszonyt megtalálták a Privátkopó munkatársai. A nő közölte: az adásvétel időpontjában nem tartózkodott Magyarországon, semmilyen magyarországi társaságot nem vásárolt.

A bűnügyi portál több alkalommal kereste Földi Katalint, aki az e-mail címére eljuttatott kérdésekre nem válaszolt.

(A jövő héten dr. Schweitzer Tamás cégeltüntető tevékenységét helyezi nagyító alá a Privátkopó.)


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »