Erősen felhős időre számíthatunk, több helyen záporesővel

Várható időjárás szombat éjfélig: jórészt erősen felhős időre számíthatunk több helyen időszakos esővel, záporesővel, keleten néhány zivatarral. Északnyugat felől azonban határozottan csökken a felhőzet, éjszakára az északkeleti és keleti megyék kivételével mindenhol kiderül az ég, és megszűnik a csapadék. Hajnalra párássá válik a levegő, főként a Dráva mentén köd is képződhet.

Szombaton általában napos, gomolyfelhős időre számíthatunk, de reggel, délelőtt északkeleten még lesznek felhősebb helyek, ám később ott is több órára kisüt a nap. Főként az északkeleti megyékben alakulhat ki zápor, esetleg zivatar, az ország többi részén kisebb a csapadék előfordulási esélye. Az északnyugati szelet napközben sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik.

Hírdetés

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 16 fok között alakul, a derült, szélcsendes részeken lesz hűvösebb, a felhősebb tájakon enyhébb az idő.
 
A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton többnyire 20 és 25 fok között várható, de északkeleten ennél kissé alacsonyabb értékeket is mérhetünk
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »