Erősebb és egységesebb uniót akarnak Szlovákia lakosai

Erősebb és egységesebb uniót akarnak Szlovákia lakosai

Erősebb és egységesebb uniót akarnak az Európai Unió tagországainak polgárai, köztük Szlovákia lakosai is. Ez derül ki a polgároknak az Európa jövőjéről szóló konferencián (CoFoE) tett javaslataiból – mutatott rá Michal Šimečka, az Európai Parlament alelnöke.

Ez kiderül a közvélemény-kutatásokból, és most már tudjuk a konferenciáról is. Azt hiszem, ez jó hír, de mindenekelőtt olyasmi, amit nekünk, politikusoknak tudomásul kell vennünk, és nem szabad vitatnunk a konferencia eredményeit, mert esetleg nem tetszenek a javaslatok

Hírdetés

– mondta Šimečka.

A CoFoE-n részt vevő polgárok számos javaslatot tettek az EU-t sújtó problémák megoldására. Šimečka tájékoztatása szerint a CoFoE után az Európai Parlament, de főként a tagállamok kormányainak feladata, hogy a polgárok ajánlásait és a konferencián kifejezett akaratukat konkrét eredményekre váltsák.

„Nagy csalódás lesz, ha ez nem sikerül, és úgy vélem, a több száz előterjesztett javaslat közül néhány valóban megvalósítható” – jelentette ki Šimečka.

Elképzelése szerint a polgárokkal való közvetlen konzultáció is állandó része lehetne az európai politikának. „Mert úgy tűnik, ez a demokratikus folyamat jó és innovatív fejlesztés” – tette hozzá.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »