Érkeznek a nyilatkozatok – Dibusz Dénes: nem lenne meglepetés a továbbjutásunk

Érkeznek a nyilatkozatok – Dibusz Dénes: nem lenne meglepetés a továbbjutásunk

A magyar labdarúgó-válogatott Eb-kijutásban kulcsszerepet vállaló kapusa amondó, nem gyilkos a szombati, hamburgi sorsoláson kialakult német, magyar, skót, svájci csoport a 2024-es labdarúgó-Eb-re. Nagy Ádám szerint „abszolút van keresnivalónk”, de nem szabad elkiabálni semmit.

Mint szombat este a hamburgi sorsoláson kiderült, a 2024-es németországi labdarúgó-Eb-n a magyar válogatott a házigazda németekkel, a skótokkal és a svájciakkal került egy csoportba.

Hírdetés

Dibusz Dénes (M4 Sport): – Az előző Eb-hez képest nem kerültünk gyilkos csoportba, nem lenne meglepetés, ha sikerülne kivívni a továbbjutást. Pikáns, hogy a rendező a mi csoportunkba került, érdekes találkozóink lesznek jövő nyáron. A németek elleni mérkőzést ott folytathatjuk, ahol az előző Eb-mérkőzést abbahagytuk (2-2), persze mindkét csapat változott 2021 óta. Egy Eb-n pályára lépni mindenképpen hatalmas dolog, van most egy bő fél év arra, hogy olyan teljesítményt nyújtsunk, amivel lehetőséget kapunk a kapitánytól. Úgy voltam vele a sorsolás előtt, hogy jöjjön, akinek jönnie kell. A harmadik kalapból örültem volna a szlovénoknak, a negyedikből pedig jó volt elkerülni Olaszországot.

Nagy Ádám (M4 Sport): – Ne hamarkodjuk el a dolgokat… nem akarom azt mondani, hogy örülök a csoportnak, de ha realistán nézzük, vannak erős és kevésbé erős csoportok. Mi abszolút közepes csoportba kerültünk, a németeknek kifejezetten örülök, revánsot vehetünk rajtuk. Svájc ellen én már játszhattam két éles mérkőzést, fel tudunk belőlük készülni, utánuk játszunk a németekkel, a skótokat pedig úgy-ahogy ismerjük. Összességében három nagyon jó mérkőzést várok. Abszolút van keresnivalónk, akár a csoportelsőségért is mehetünk! Hogy minél többet játszhassak nyárig, azon most a menedzsmentemmel sokat dolgozunk. Van Pisában egy kialakult helyzet, az edző elképzeléseibe jelenleg nem férek bele. De a labdarúgásban gyorsan változnak a dolgok… Egyelőre annyit tudok tenni, hogy odateszem magam az edzéseken, és rendelkezésre állok a Pisa mérkőzésein.

Cikkünk frissül.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »