Érettségi – Angol nyelvből vizsgáztak a diákok csütörtökön

Az angol nyelvű írásbeli vizsgákkal folytatódott az érettségi csütörtökön. Az Oktatási Hivatal (OH) délelőtt közölt adatai alapján középszinten 1135 helyszínen 45 864, emelt szinten 219 helyszínen 18 848 vizsgázó tett érettségit ebből a tantárgyból.

A hivatal az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy az élő idegen nyelvi írásbeli érettségi vizsgák szerkezete minden esetben azonos.
   
Középszinten az írásbeli időtartama 180 perc volt. Az első feladatlap (olvasott szöveg értése) kitöltésére 60, a másodikéra (nyelvhelyesség) 30 perc állt rendelkezésre.

Hírdetés

Ezt követően, 15 perces szünet után a hallott szöveg értésére vonatkozó feladatlapot oldották meg a diákok 30 percben, majd 60 perc állt rendelkezésükre az íráskészséget vizsgáló feladatsorra.
   
Az emelt szintű írásbeli teljes időtartama 240 perc volt. A vizsgán az előzőekben is felsorolt feladatlapok szerepeltek ugyanabban a sorrendben, azonban a feladatok megoldására fordítható időtartam 70, 50, 30 és 90 perc volt.
   
Kitértek arra is, hogy az íráskészséget vizsgáló feladatok megoldásához mindkét szinten lehetett használni nyomtatott szótárt.
   
Az érettségi dolgozatokat központilag kidolgozott útmutatók alapján javítják és értékelik.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »