EP-választás: döntött a listavezetőjéről a Momentum

EP-választás: döntött a listavezetőjéről a Momentum

A párt jelenlegi két EP-képviselője kerül az első két helyre.

A Momentum Küldöttgyűlése a mai napon hivatalos döntést hozott arról, hogy Donáth Annát, a párt jelenlegi EP-képviselőjét jelöli a párt Európai Parlamenti listájának élére, akit Cseh Katalin EP-képviselő követ – írja közleményében az ellenzéki párt. Vagyis Momentum jelenlegi két EP-képviselője kerül az első két helyre a jövő évi választáson.

A választás tétje az is, hogy az ellenzék milyen formában, mely párt vagy pártok vezetésével fordul rá a 2026-os országgyűlési választásokra – írják.

Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke a döntés kapcsán a közösségi oldalán közzétett bejegyzésében úgy fogalmazott, ezzel

Hírdetés

a Momentum a legnépszerűbb politikusokkal vág neki a jövő évi EP-választásoknak.

„Donáth Anna és Cseh Katalin 2019 óta hónapról hónapra bizonyítják, hogy rászolgáltak a választók bizalmára. Anna első európai parlamenti ciklusa alatt 800 millió eurónyi plusz támogatást harcolt ki a civileknek. Ez fontos eredmény, mert a hazai civil szervezetek ma erejükön felül teljesítenek, miután az állam kivonult számos közfeladat ellátásából. Ezek a szervezetek egyre több egészségügyi, szociális és oktatási feladatot látnak el, emiatt a munkájuk életbevágóan fontos szerepet tölt be a magyar társadalomban. Ugyancsak Annának köszönhető, hogy a kezdeményezésére felállt az európai szintű Pegasus-vizsgálóbizottság” – áll a posztban.

Az elnök azzal folytatja, hogy „az a jogállamiság mechanizmus sem jött volna létre Cseh Katalin és Donáth Anna nélkül. Katka ráadásul az egyetlen magyar EP-képviselő volt a tárgyalóasztal körül, ennek köszönhetően pedig megvédhetjük a magyaroknak járó EU-s pénzeket a korrupciótól és kikényszeríthetjük, hogy a kormány végre arra költse az uniós támogatásokat, amire szükség van: kórházakra, iskolákra és munkahelyekre. Katka amellett, hogy a magyar jogállam európai szintű védelmében vállalt oroszlánrészt, elérte, hogy az Európai Parlament az ő javaslatára mondja ki, uniós célnak kell lennie, hogy a városok közvetlenül is juthassanak uniós forrásokhoz. Helyben ugyanis sokkal inkább tisztában vannak az emberek valódi igényeivel. Egyértelmű, hogy az EU-s forrásoknak ez az egyik legjobb felhasználási módja.”

(Nyitóképünkön Cseh Katalin, Gelencsér Ferenc és Donáth Anna.)

Nyitókép: Forrás: Facebook/Gelencsér Ferenc

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »