ENSZ-es tanárt és gázai orvost is túsztartással vádolnak – a „bizonyíték” a zsidók szava

ENSZ-es tanárt és gázai orvost is túsztartással vádolnak – a „bizonyíték” a zsidók szava

A Gázából nemrég kiszabadult egyik túsz szerdán elárulta, hogy közel 50 napig tartották fogva a padlásán az ENSZ Közel-Keleti Palesztin Menekülteket Segélyező és Munkaközvetítő Hivatal (UNRWA) egyik tanárának – írja a Neokohn.

A történetet Almog Boker, az izraeli 13-as csatorna újságírója hozta nyilvánosságra az X-en.

A túsz azt is elmondta, hogy az őt fogva tartó tanár 10 gyermek apja. Elmondása szerint alig kapott élelmet vagy orvosi ellátást, és a tanár bezárva tartotta őt.

Boker riportja egy másik túszt is idéz, aki elmondta, hogy őt pedig egy gázai orvos tartotta túszként fogva, miközben gyerekeket kezelt.

Még novemberben volt hír, hogy a ciszjordániai Nabluszban található UNRWA által működtetett egyik iskola egy olyan videót tett közzé a hivatalos Facebook-oldalán, amelyben egy fiatal diák a Hamász „dzsihádharcosainak” győzelmére szólított fel Gázában.

Számos bizonyíték van továbbá arra is, hogy az UNRWA gázai iskoláinak tanárai a közösségi médiában dicsérték a támadásokat, és kapcsolatban álltak a Hamász terroristáival.

Hírdetés

Az is kiderült, hogy az október 7-i támadásban résztvevő Hamász terroristák közül, több mint 100-an igazoltan az UNRWA iskoláiban végeztek.

Az UNRWA szerint alaptalan a vádaskodás, de a zsidók szavát nem illik megkérdőjelezni

Erről már a Neokohn nem ír, de a szervezet elutasítja a nem megalapozott vádaskodást, és követelik, hogy álljanak le vele a zsidók. 

Almog Broker szerint szó sincs vádaskodásról, hiszen zsidó tanúk mondták el ezt, és további vallomásokat ígér.

 

Survivors of Hamas captivity are beginning to share their stories. One of them testified he was held hostage and starved by an @UNRWA teacher. That’s not an “allegation”. That’s a survivor testimony, and more testimonies are coming.
While Hamas holds 136 Israeli hostages in… https://t.co/A3cBUUmE4l

— almog boker (@bokeralmog) December 2, 2023

(Kuruc.info – Neokohn nyomán)

Korábban írtuk: Hamász-propagandára válaszul pörög a hasbara is: "kipufogóval megégetve jelölték meg a bedrogozott gyerekeket"

A tűzszünet előtt még volt idő gyorsan ENSZ-iskolát bombázni

Menekültekkel teli ENSZ-iskolákat lőnek a zsidók


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »