ENNYI?

ENNYI?

„Felmentették a doppingvétséggel gyanúsított és emiatt Riótól eltiltott magyar kajakosokat 

„A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) fegyelmi bizottsága felmentette a kajakos Horváth Bencét és Szomolányi Mátét. Ellenük még a riói olimpia előtt indult eljárás, s bár kvalifikálták magukat, nem utazhattak az ötkarikás játékokra”

– írja a Nemzeti Sport.

A felmentő ítélet azért született az ügyükben, mert a fegyelmi bizottság nem tudta bizonyítani, hogy a versenyzők doppingoltak volna.

A két versenyzőt azért nem vitték ki végül a riói olimpiát, ahová sikerült magukat kvalifikálniuk, mert a Magyar Antidopping Csoport két mintájukat is atipikusnak találta, „a szervezetükben megállapíthatóan szintetikus növekedési hormont” fedeztek fel.

Ez még nem jelent doppingvétséget. Később a vizsgálatokkal azonban nem is tudták kimutatni, hogy doppingoltak volna, így született felmentő döntés.

Hírdetés

A két versenyző közül Horváth Bence Facebook-oldalán közölte, hogy „tekintettel arra, hogy itt a karácsony, a következő hetekben mi is a szeretteinkkel szeretnénk foglalkozni, így azzal kapcsolatban, hogy mit hoz a folytatás, nem tudunk nyilatkozni”

Horváth azt írta, nem adják fel álmaikat, októbertől már újra edzettek.

„Horváth 200 méter egyesben és Szomolányival 200 méter párosban szerzett indulási jogot az ötkarikás játékokra” – írja a Nemzeti Sport.” (444) 

Ennyi? Tényleg ennyi azn egész? És ezzel el van intézve? Két ember életét tették tönkre, két ember négy éves, emberfeletti munkáját nullázták le, és most annyi az egész, hogy „nem tudták igazolni” a doppingvétséget?

Valami kártérítés?

Valami bocsánatkérés?

Vagy a Magyar Antidopping Csoport az istenekkel egyenrangú? Vagy csak egy rakás rohadt gazember? Vagy most akkor mi van?


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »