Energiaipari cég vezetőjével egyeztetett Orbán Viktor

Energiaipari cég vezetőjével egyeztetett Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök kedden délelőtt a Karmelita kolostorban fogadta Antoine Frérot-t, a Veolia Environnement igazgatótanácsának elnökét és delegációját.

A francia Veolia a magyar energia-, víz- és hulladékgazdálkodási piac egyik vezető szereplője. Mint ismert, a magyarországi Veolia csoport vásárolta meg például a 2015-ben bezárt oroszlányi erőművet, és felújítása után – a tavalyi tervek szerint 2024-ben – újból üzembe kívánja állítani, hogy biomassza, illetve előkészített szelektált hulladék elégetésével áramot termeljen a kormány stratégiai partnereként működő Veolia.

Hírdetés

A keddi egyeztetés fő témája a magyar kormány és a Veolia (Dalkia) Energia Zrt. között tíz évvel ezelőtt kötött stratégiai partnerségi megállapodás megújítása volt. Tárgyaltak a cég további magyarországi terveiről és erőmű-beruházásairól, de szóba kerültek a francia-magyar gazdasági kapcsolatok is – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Antoine Frérot legutóbb 2021-ben járt Orbán Viktornál.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »