„ … én középszerű ember nem leszek”

„ … én középszerű ember nem leszek”

A Szövetség a Közös Célokért társulás diákutaztatási programjában a pozsonyi Magyar Tannyelvű Alapiskola és Gimnázium diákjai június 7-én  Pápára utaztak, ahol a Dunántúli Református Egyházkerület Tudományos Gyűjteményeit tekintették meg.

Janočko Emília, 6.A osztályos tanuló így számolt be a kirándulásról. Szerdán Pápára utaztunk, hogy meglátogassuk Petőfi egykori iskoláját, a Pápai Református Kollégiumot.

Amikor megérkeztünk a kollégium könyvtárába, két csoportra osztottak bennünket. Mi, hatodikosok, először városnézésre indultunk. Séta előtt még megnéztünk egy kisfilmet Petőfi Pápán töltött évéről.

Hírdetés

Megnéztük az Ótemplomot, jártunk a régi kollégiumi épületnél, de még Petőfi diákszállását is megmutatta az idegenvezetőnk. Mikor visszaértünk a városnézésből, egy feladatlap segítségével letesztelhettük, hogy ki mennyi információt jegyzett meg a sétából.

Megnéztük, hogyan működött a régi nyomdagép, amely segítségével a Nemzeti dalt is nyomtatták. Ezután egy jót ebédeltünk. Ebéd után megnéztünk egy kisebb kiállítást a kollégium folyosóin. Később egy érdekes feladat következett. Lúdtollal kellett leírnunk a Nemzeti dal első versszakát. Nem volt könnyű!

Ez a nap hasznos és érdekes is volt egyben. Játszva és érdekes feladatokkal sok mindent megtudtunk Pápáról és Petőfi Sándor itt töltött tanévéről. Igaz, hogy csak egy évig élt itt, de a címben olvasható célját elérte: nem lett középszerű. A magyar irodalom egyik legnagyobbika lett.

(Magyar Tannyelvű Alapiskola és Gimnázium/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »