Emberiseg.hu – 2014. évi beszámoló

Az Emberiseg.hu weboldal 2010-ben született meg Both Gábor budapesti fotós, filmkészítő, publicista és társadalmi aktivista ötletéből. A technikai megvalósítás a hasonló szellemiségű nagykőrösi pék és weboldal készítő, Olasz Sándor munkájának köszönhető. Az ő közreműködése révén 2011 szeptemberétől a honlap sokkal eredményesebben működik.

Az emberi társadalom fejlődése elérkezett ahhoz a stádiumához, amikor alaposan át kell értékelnünk az egyén önismeretét, szerepét a világban, meg kell ismernünk a világ valódi működésének hátterét és egy élhetőbb jövő lehetőségeit, valamint újra kell terveznünk a társadalmi együttélés szabályait mind szűkebb környezetünkben, azaz határainkon belül, mind globális szinten, azaz a Föld egészét tekintve.
A weboldalon naponta jelennek meg különböző témájú tartalmak, amelyek célja, hogy minél többen felismerjék az imént felsoroltak elkerülhetetlen szükségességét. Élhetőbb jövőt ugyanis a jelenlegi emberiség és jövőbeni gyermekeink számára csak sokkal nagyobb tudatossággal és sokkal nagyobb egyéni felelősségvállalással teremthetünk.

Hírdetés

Keletkezése óta több, mint 2100 cikk jelent meg az oldalunkon (2014-ben több, mint 380 cikk, film, bejegyzés), amelyek egy része egyéb oldalakról átvett anyag, másik fele saját magunk által készített tartalom.
Oldalunkat naponta 2000-2500 közötti látogató nézi, Facebook oldalunk 5300 tetszést kapott eddig, csoportunknak több, mint 4600 tagja van.
Az oldalhoz tartozó Youtube-csatorna filmjeit 1,1 millió ember látta 2014. január elejétől.
2014-ben 114 film készült el (előadások, filmek, tudósítások, stb.) – átlagosan 5 óra munkával számolva (utazás a helyszínre, felvétel, feldolgozás, szerkesztés) ez 570 munkaóra.
Emellett négy országban (Magyarország, Szlovákia, Szerbia, Románia) 24 előadást tartottam ingyenesen (csak útiköltség térítést kértem). Utazással és az előadások megtartásával együtt ez újabb 100 óra tevékenység.
Az oldal működtetésével (cikkek írása, filmek és cikkek keresése, feltöltése, megosztása) járó tevékenység átlagosan napi 2 órát vesz igénybe, ami tovább 700 munkaórának felel meg.
Elmondható tehát, hogy az oldal működtetése, a látogatók kiszolgálása 1300-1400 munkaórát igényel, ami több, mint 50 teljes nap volt a 2014. esztendőben (54 x 24 óra).
A nyáron megjelent könyvből 250 darab fogyott el eddig, érkezett rendelés Németországból, Svájcból és az Egyesült Államokból is.
Számos esetben végzek önkéntes segítő munkát más szervezeteknek, alapítványoknak és aktivistáknak, hogy ezzel az ő törekvéseiket is segítsem.

Az egy éves időszak alatt 312 ezer ft támogatás érkezett az Emberiseg.hu működtetésére és fenntartására, amelyből részben sikerült a filmkészítések technikai hátterét fejlesztenem, és emellett 40 százalékban fedezte az egyéb költségeket (szerver, domain, utazások költsége, stb.). A fennmaradó költségeket saját zsebemből biztosítottam.

Amennyiben fontosnak tartod oldalunk létét, és módodban áll, megköszönöm, ha támogatod munkámat havonta egy liter tej árának megfelelő, vagy tetszőleges összeggel. Erre az alábbi oldalon van lehetőséged: http://emberiseg.hu/emberiseg/featured-articles-2/ Köszönettel!


Forrás:emberiseg.hu
Tovább a cikkre »