Eltűnhet a hús a Lidl-áruházak polcairól?

Eltűnhet a hús a Lidl-áruházak polcairól?

A Lidl-be is beköszöntött a zöld jövő: húsból kevesebbet, növényi fehérjéből egyre többet árulnak majd – legalábbis német sajtóértesülések szerint. 

Az index.hu szúrta ki, hogy a helyi lapok arról írnak, a német Lidl a jövőben mind kevesebb állati eredetű fehérjét kíván forgalmazni. Ehelyett a (szerintük) jóval klímatudatosabb növényi fehérjékkel dúsított termékek árusítására koncentrálnak majd – számolt be róla a Bild.

Hírdetés

A német anyavállalat szerint a korlátozásnak nincs alternatívája, muszáj korlátozni a húsfogyasztást és -forgalmazást, ugyanis „nincs másik bolygónk”.

A Lidl illetékesei szerint muszáj a környezetkímélőbb, kiegyensúlyozottabb táplálkozás felé terelni az embereket, máskülönben képtelenek leszünk megfelelni az ökológiai kihívásoknak. Azt állítják, a bolygó csak úgy képes tízmilliárd embert eltartani, ha folyamatosan csökken az emberiség húsfogyasztása.

Azt egyelőre nem tudni, a német piacon mikor indul a projekt, arról pedig végképp nincs információ, a Lidl regionális leágazásai mikor csatlakoznak a kezdeményezéshez.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »