Előre kitervelten: meg akarta ölni a feleségét

Előre kitervelten: meg akarta ölni a feleségét

A Vas Megyei Főügyészség a letartóztatása meghosszabbítását indítványozta annak a férfinak, aki 2021 novemberében, egy Vas megyei községben lévő családi házban meg akarta fojtani a feleségét.

Hírdetés

A megalapozott gyanú szerint a férfi már 2021 októberében elhatározta, hogy megöli feleségét, ezért felkereste ismerősét, akinek 3.000.000 forintot ajánlott fel, ha segít neki. Az ismerős nem vette komolyan az ajánlatát.

A férj 2021 novemberében az előre eltervezettek szerint a telefonját kikapcsolta, majd a sértett házához ment autóval – amelyet a háztól távolabb leállított -, a ház közelében elrejtőzött, várta a sértett érkezését.

Amikor a feleség megérkezett, a férfi hátulról elkapta a nyakát, a házba lökte, miközben közölte, hogy most megdöglik, itt a vége. A mindvégig ellenálló, menekülni próbáló asszonyt azzal fenyegette, hogy elássa, miközben fojtogatta, orrát és száját a kezével betapasztotta azzal a szándékkal, hogy megfojtsa. A férfi cselekményének az vetett véget, hogy mialatt a figyelme elterelődött, a felesége a házból kimenekült, és a közelben lakó segítségével értesítette a rendőrséget.

A férfi megszökött, elfogatóparancs kibocsátását követően sikerült elfogni.

A Vas Megyei Főügyészség indítványozta az előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettével gyanúsított férfi letartóztatásának meghosszabbítását, mert megszökött, és fennáll a szökés, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlésnek a veszélye is.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »