Elon Musk az ukrajnai fegyverszállítások leállítását szorgalmazza – „kizárt, hogy Putyin veszítsen”

Elon Musk szerint az Egyesült Államok nem támogathatja tovább Ukrajnát, ezért felszólította a kormányt, hogy állítsa le a fegyverszállításokat. Musk úgy látja: kizárt, hogy Vlagyimir Putyin elveszítse a háborút.

Az Independent cikke szerint az Ukrajnának nyújtott amerikai támogatás vizsgálatára azért került sor, mert a demokrata vezetésű szenátus hétfőn előkészítette a terepet az Ukrajnának, Izraelnek és Tajvannak szánt 95,34 milliárd dolláros segélycsomag végleges elfogadásához. Eközben a republikánusok által ellenőrzött képviselőházban egyre nagyobb kétségek merülnek fel a jogszabály sorsát illetően.

Hírdetés

Musk szerint a háború elhúzódásával rengeteg ukrán hal meg naponta, és csak akkor lenne értelme több lőszerrel és fegyverrel támogatni az országot, ha újabb területeket sikerülni visszafoglalniuk.

„Ha már emberek halnak meg, akkor annak célt kell szolgálnia, nem csak egy mérföld ide, egy mérföld oda. Kizárt, hogy Putyin elveszti a háborút, ha az orosz elnök meghátrálna, meggyilkolnák, az utóda még keményebb lenne mint ő” – hangoztatta a milliárdos vállalkozó.

(The Independent – Mandiner nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »