Előkerült Nyemcov ukrán barátnője – azt állítja, nem látta a támadót

Előkerült Nyemcov ukrán barátnője – azt állítja, nem látta a támadót

Anna Durickaja, Borisz Nyemcov orosz ellenzéki politikus barátnője hétfőn felhagyott a hallgatással és úgy nyilatkozott a sajtónak, hogy nem látta barátja gyilkosát.

A 24 éves ukrán modell a Dozsgy nevű internetes hírportálnak azt mondta, nem sokra emlékszik abból, ami szombatra virradóra a merénylet utáni percekben történt. Hozzátette, semmi gyanúsat nem észlelt, mialatt a Vörös Térre néző étteremben vacsorázott az ellenzéki politikussal, és akkor fel sem ötlött benne, hogy esetleg követik őket, amikor Nyemcov lakására tartva elindultak a hídon.

“Nagyon nehéz lelkiállapotban vagyok, és nem tudok többet mondani. Nem láttam senkit. Nem tudom, honnan jött a gyilkos, a hátam mögül bukkant fel” – jegyezte meg Durickaja, aki három évet töltött együtt az orosz politikussal. A fiatal ukrán modell a gyilkosság óta állandó őrizet alatt áll, és valószínűleg nem fog részt venni Nyemcov keddi temetésén.

Durickaja azt mondta, egyetlen vágya, hogy hazamehessen Ukrajnába az édesanyjához. “Minden jogom megvan ahhoz, hogy elhagyjam az Oroszországi Föderáció területét. Nem gyanúsított vagyok, hanem tanú, aki részletes vallomást tett, és mindenben segíti a nyomozást” – tette hozzá a meggyilkolt politikus barátnője.

“Sehova sem mehetek őrzőim nélkül, amit biztonsági megfontolással magyaráznak” – folytatta. Őrzőire utalva csak annyit közölt, hogy bűnüldöző szervek emberei.

Durickaja három évvel ezelőtt kezdett “találkozgatni” Nyemcovval. A gyilkosság indítékai között felmerült a féltékenység is, ám a nő ezt kizártnak tartja.

Jelenleg egy barátja moszkvai lakásában tartózkodik.

Orosz nyomozók többször kihallgatták, átkutatták a holmiját és lefoglalták a mobiltelefonjain található adatokat. Durickaja azt mondta, első alkalommal több órán keresztül vallatták ügyvéd vagy az ukrán nagykövetség képviselőjének jelenléte nélkül.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »