Ellenzék: A szlovák gazdáknak nincs szükségük arra, hogy a gabonában lássák a miniszterelnököt

Ellenzék: A szlovák gazdáknak nincs szükségük arra, hogy a gabonában lássák a miniszterelnököt

A szlovák gazdáknak nincs szükségük arra, hogy a gabonában lássák a miniszterelnököt. Nekik igazságos vállalkozói környezetre, például a mezőgazdasági kifizetések időben történő kiutalására van szükségük. A miniszterelnök az aratáskor történő fotózkodás helyett kérje számon az agrárminisztert az agrártámogatások kiosztásánál tapasztalt klientelizmusért. Ezt Branislav Gröhling, az SaS elnöke és Veronika Remišová, a Za ľudí elnöke nyilatkozta a miniszterelnök vedrődújfalui (Slovenská Nová Ves) útjával kapcsolatban.

„Láttuk, ahogy Robert Fico (Smer-SD) populista sétát tett a szántóföldön, és úgy gondolja, hogy egy fotóval a gabonába megmutatja és bebizonyítja a gazdáknak, az iparág vállalkozóinak, mennyire törődik a munkájukkal. Mindannyian tudja, hogy ezek üres gesztusok. A kisgazdákat és a földtulajdonosokat elnyomja és bürokratikusan túlterheli ez a kormány”

– mondta Gröhling.

Hírdetés

Remišová szerint az aratás közbeni fotózás helyett Ficónak Richard Takáč (Smer-SD) földművelésügyi minisztert kellene felelőssé tennie a mezőgazdasági támogatások elosztása során felmerülő klientelizmusért. Remišová bejelentette, hogy tájékoztatta az Európai Bizottság elnökét, valamint a mezőgazdaságért és a kohéziós politikáért felelős biztosokat a Vidékfejlesztési Program támogatásainak klientelista elosztásáról.

Szerinte a miniszterelnöknek válaszolnia kellene arra a kérdésre, hogy a gazdáknak szánt pénzt miért a kormánykoalíció tagjai kapják meg olyan projektekre, amelyeknek semmi közük a vidékfejlesztéshez és a mezőgazdasághoz.

„Robert Ficónak vissza kellene hívnia a minisztert, nem pedig az aratáskor fényképezkednie vele, és kisajátítania a gazdák kemény munkáját, amihez nincs semmi közük” – tette hozzá Remišová.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »