Elköltözött a jogosítványiroda

Elköltözött a jogosítványiroda

Új helyszínen, a megyeszékhelyi Sepsi Value Centre bevásárlóközpontban kialakított irodában fogadja keddtől, november 1-jétől ügyfeleit a gépjármű-nyilvántartási és gépjárművezetői jogosítványokat kibocsátó iroda. A prefektúra alárendeltségébe tartozó hivatal avatóját hétfőn délelőtt tartották.

Az iroda a Carrefour üzletet is magában foglaló épületben kapott helyet, a körforgalom felőli bejárattól jobbra a második helyiség, egy látszerészeti szaküzlet és egy gyógyszertár között, a játékgépekkel szemközt. Négy ablaknál várják az ügyfeleket. A jogosítvány megszerzéséhez szükséges elméleti vizsgát is ott tartják egy szomszédos, hátrébb lévő teremben, a gyakorlati vizsgára pedig a bevásárlóközpont parkolójából indulnak a gépkocsik.

Hírdetés

Az avatón Ráduly István kormánymegbízott úgy fogalmazott, különleges nap a mai, hiszen egy évig tartó küzdelem után sikerült megnyitniuk az új székhelyet. Nagy szükség volt rá, mivel a régi helyen nem voltak megfelelő körülmények, az épületben nem volt mosdó, elegendő hely a várakozóknak, parkoló. Itt megfelelő körülményeket biztosítottak, minőségi szolgáltatást nyújthatnak, a hely adottságaiból kifolyólag a várakozók elfogyaszthatnak egy üdítőt, kávét.

Rico Racoviță hivatalvezető főtiszt köszönetet mondott a prefektúrának, s úgy fogalmazott, a körülmények várakozáson felüliek. Elmondta, itt havi 400-500 ügyfelet tudnak kiszolgálni, ami évi közel 5000-et jelent. Ezen kívül több ezren a parkolóból indulnak gyakorlati vizsgára.

A rendőrtiszt felelevenítette korábbi kérésüket, miszerint nem kell megvárni, amíg lejár a vezetői jogosítvány érvényességi ideje, korábban is ki lehet cserélni azt, sőt ajánlják, hogy akiknek a következő néhány hónapban esedékes, már most jegyeztessék elő magukat. Ugyanis egy tíz évvel ezelőtti kormányhatározat nyomán hirtelen megugrott az okmányt cserélők száma, így januárban mintegy 3000 jogosítvány veszti hatályát. Ekkora forgalomnak nem tud megfelelni az iroda, ezért kérik az ügyfeleket, fokozatosan jelentkezzenek.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »