Elkészült a várva várt kültéri színpad Patonyréten – Képekkel

Elkészült a várva várt kültéri színpad Patonyréten – Képekkel

Örömteli napokat tudhatnak maguk mögött a patonyrétiek. Bár évente rendezvények, programok színes tárházát rendezi az önkormányzat és az egyes szervezetek, de kültéri színtér hiányában nem volt az igazi.

– tudtuk meg Flaska Lénárdtól. A polgármester elmondta, hogy a színpadok mérete az adott rendezvény nagyságával változott, ami bizony nem volt ingyen.

“A bérleti díj megterhelő kiadás a településeknek. Egy beton pódiumunk van, melyet olykor-olykor használatuk, de nem felelt meg minden célra, ráadásul fedetlen is. Ezért tűztük ki megvalósítandó terveink közé, hogy valóra váltjuk álmunkat“

– nyilatkozott a településvezető a Körkép.sk-nak.

Az új színpad a helyi futballpályán épült, ahol akár több mint ezer érdeklődő is elfér. Az építmény minden biztonsági előírásoknak megfelel.

Patonyrét kedvelt turistahely, hiszen gyönyörű természeti környezettel büszkélkedhet. A színpadra indentiáserősítő, mozgásra buzdító és kulturális eseményeket terveznek. A település vezetősége bízik abban, hogy a felsorolt programok közül a világjárvány alakulásától függően idén minél több megvalósulhat.

Hírdetés

“Reménykedem abban, hogy a lakosokat megörvendeztethetjük valamilyen rendezvénnyel. Úgy érezzük, hosszú már a bezártság, és az emberek többsége már nehezen viseli”

– fogalmazott a településvezető, utalva arra is, hogy a falu mindennapjaiban egyre jobban érzékelhető a társaság, a nézelődés, a szórakozás hiánya.

“Hála az égnek, a Bethlen Gábor Alapnál beadott, majd sikeresen elbírált pályázatnak köszönhetjük a színpad megépítését. Önerőből erre sajnos, nem lett volna elég anyagi forrásunk” –

mondta a színpad finanszírozásával kapcsolatban

A patonyrétiek elégedettek fogadták a jó hírt.

Laky Erzsébet

Képek: Flaska Lénárd


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »