Elképesztő Tesla! – Az álomautóról egy magyar tulajdonos szemével

Portfolio: Sokan szeretnének Teslát, de csak kevesek engedhetik meg maguknak. Mit kell tenniük a szerencséseknek, hogy az övék legyen az autó?

Sebestyén István: A Tesla szakított a hagyományos autóértékesítési modellel, ők az interneten keresztül árulják az autóikat. A teslamotors.com oldalon választhatjuk ki az általunk szimpatikusnak vélt színű, kárpitú és felszereltségű autót, és a Tesla honlapján le is adhatjuk a rendelést. Ezt követően bankkártyás fizetéssel kell rendezni a 2-4 ezer dolláros foglaló díját, ami az európai oldalon hasonló összeget jelent euróban. Az előleg befizetése után a vásárló kap egy azonosítót, amivel türelmesen várakozik. Érdekesség, hogy már ez idő alatt is úgy tekintenek a megrendelőre, mint Teslásra, így folyamatosan kapja a friss információkat, ha van valami az autóval.

P.: Mennyi időt kell várni az autó átvételéig?

S.I.: Az a kiválasztott konfigurációtól függ, kis szerencsével néhány hónap várakozás után meg lehet kapni a Teslát. Nekünk szerencsénk volt, ugyanis egy milánói megrendelő visszamondta a Tesláját, amire egy szemfüles finn kereskedő rögtön lecsapott a tilburgi központban. Mi tőle vásároltuk meg az autót, így gyakorlatilag azonnal hozzájuthattunk.

P.: Hol lehet átvenni az autót?

S.I.: Kétféle opció van: a korábbi vásárlók még a hollandiai Tilburgban, a Tesla európai központjában vették át az autót. Most már azonban azt is lehet kérni, hogy a bécsi képviselet adja át a járművet. Mindenesetre még mindig Magyarországon kívülre kell utazni ahhoz, hogy átvehessük a Teslát, mivel itthon még nincsen Tesla-képviselet.

P.: Szóval az autót külföldről, a “lábán” kell hazahozni. Mekkora távolságot lehet vele megtenni egy töltéssel?

S.I.: Ez nyilván modelltől függ, a 85 kWh-ás akkumulátorral a tapasztalatok alapján, ilyen téli időszakban nagyjából 350 kilométeres távot minden további nélkül meg lehet tenni a járművel. Ezt alátámasztja egyébként a Tesla nagyteljesítményű töltőhálózatának (Supercharger) európai kiépítése is, a cég ugyanis arra törekszik, hogy 300 kilométeren belül legyenek szupertöltő-pontok.

P.: Mi az a legnagyobb távolság, ahova Magyarországról indulva el lehet jutni csak a Superchargerek segítségével?

S.I.: Olaszországban idén rengeteg új Superchargert telepítettek, Németország és Franciaországi is sűrűn el van látva szupertöltőkkel, vagyis Nyugat-Európában minden gond nélkül lehet autózni a Teslákkal, onnan pedig könnyen célba vehető Észak-Európa, ahol a norvég töltőhálózat párját ritkítja. A folyamatos fejlesztésnek köszönhetően hamarosan Dél-Európa és Törökország is elérhetővé válik.

P.: Hosszabb utakat hogyan terveztek meg?

S.I.: Nem igényel különösebb rákészülést egy nagyobb út sem. Az autóban található navigációs rendszer automatikusan megjeleníti azokat a töltőállomásokat, amelyek a célállomás előtt érintésre kerülnek és töltőpontként funkcionálhatnak. Ezeken az utakon egyébként nem kell tartani attól, hogy a Tesla “fekve marad”, vagyis, hogy lemerül menet közben, az autó kijelzőjéről ugyanis folyamatosan visszajelzést kapunk a töltöttségi szintről és a még megtehető távolságról.

P.: Mik azok a tényezők, amik a sebességen kívül a legnagyobb mértékben csökkentik a hatótávolságot?

A teljes cikk itt olvaható.


Forrás:alternativenergia.hu
Tovább a cikkre »