Elképesztő harcban, remek egyéni teljesítményekkel mosták le a magyarok a pályáról a horvátokat

Elképesztő harcban, remek egyéni teljesítményekkel mosták le a magyarok a pályáról a horvátokat

A magyar férfi kézilabda-válogatott Horvátországgal játszott az Európa-bajnokság középdöntőjének második mérkőzésén. Az Ausztria utáni vereségből fel kellett állni, de mindenki tudta, hogy ez nem lesz könnyű. Mégis elképesztő harcban három góllal verték meg a horvátokat a magyarok, 29-26.

Palasics és Szita Zoltán betegség miatt nem tudott játszani, ám a kapuban Bartucz jól kezdte a mérkőzést, három bravúros védése előnyhöz juttatta a zöld mezben játszó magyarokat. Bánhidi, Ancsin, Lékai, Fazekas is feliratkozott a gólszerzők közé, de tartósan nem tudták a fiúk leszakítani a horvátokat, ám az egy-két gólos előnyt őrizték. Az első félidő hajrája azonban még hátra volt. Kiegyensúlyozott mérkőzést láthattunk. Azonban Imre Bence góljai és Bartucz László védése tartotta a csapatot, az utolsó percben becsúszott, rosszkor jövő hiba miatt nem nagyobb, de egy gólos előnnyel mentek a szünetre a fiúk, Magyarország-Horvátország 14-13.

A második félidő a kihagyott, kivédett helyzetről szólt, hiszen majd hat percig gólszünet volt, amiből a horvátok jöttek ki jobban és az egyenlítés után a vezetést is átvették. Bodó bomba átlövés góljával azonban sikerült kiegyenlíteni.

Nehéz, küzdelmes percek teltek el, de még 15 perc volt hátra, ami horvát vezetéssel kezdődött. Többször volt döntetlen az eredmény, Bartucz védéseinek köszönhetően nem húztak el a horvátok, egy-egy ellentámadásból a magyaroknak góljai születtek Bodó lövéseiből, így két gólos vezetéshez jutottak.

Hírdetés

Voltak a magyarok kettős emberelőnyben a vége előtt nyolc perccel, de nem sikerült jól kihasználni ezt a jó lehetőséget. Maradt a szoros eredmény. Öt perccel a vége előtt még mindig egyenlő volt az eredmény. A végéhez közeledve minden perccel izgalmasabb lett a hajrá, hibáztak a horvátok, Bodó labdaszerzését Bóka értékesítette, volt egy csodás védése Bartucznak, a 16. és két góllal vezettek a magyarok, amikor két perc volt hátra és Ligetvárit kiállították. Emberhátrányban zártuk a meccset, de elképesztő végjátékban a megszerzett labdát Sipos Adrián ziccerből bevágta a kapuba.

Ezt a győzelmet már nem vehették el tőlük!

Az egészpályás letámadásból Ilic még megszerezte a magyar-válogatott 29. gólját, így rekordot állítottak be, hiszen négy megnyert mérkőzést Európa-bajnokságon még nem ért el a válogatott.

A mérkőzés embere Bartucz László lett, aki 40% fölött védte a horvátok lövéseit, s ezzel tartotta a lelket a magyar-válogatottban.

 


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »