Elítélték a veszprémi ékszerüzletet kirabló banda tagjait

Elítélték a veszprémi ékszerüzletet kirabló banda tagjait

A Győri Fellebbviteli Főügyészség a büntetés súlyosítását indítványozza azoknak a vádlottaknak az ügyében, akik társaikkal egy veszprémi ékszerboltot raboltak ki.

Két román férfi – és ismeretlenül maradt négy társuk – 2020. november 4-én, a délutáni órákban, egy veszprémi ékszerboltban követték el a bűncselekményt.

Hírdetés

Arcukat maszkkal, csuklyával eltakarták, kalapácsokat és egy rudat magukhoz vettek, majd befutottak az üzletbe. Ott összetörték az ékszertárolókat, és a táskáikba kezdték pakolni az ékszereket. Az eladó próbálta ezt megakadályozni, ezért vele dulakodtak, egyikőjük a kalapács nyelével a vállát megütötte. A támadás 33 másodpercig tartott, ezután a vádlottak és a társaik a helyszínről elmenekültek, őket Romániában elfogták, majd a magyar hatóságoknak átadták.

A rablók 11 millió 700 ezer forint értékű ékszert vittek el, az üzlet berendezésének összetörésével és a tárolóból kiesett ékszerek megrongálódásával 3 millió 500 ezer forint kárt okoztak.

A Veszprémi Törvényszék a vádlottakat társtettesként elkövetett rablás bűntette és társtettesként elkövetett rongálás bűntette miatt 9 év, illetve 8 év fegyházbüntetésre ítélte, 10 évre kiutasította őket Magyarország területéről. Az I. rendő vádlott különös visszaeső, ezért kapott súlyosabb büntetést.

Az ítélet ellen az ügyész a büntetések súlyosítása, a vádlottak és védőik felmentés érdekében fellebbeztek.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség a büntetett előéletű vádlottak büntetésének a súlyosítását tartja indokoltnak.

Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »