Elismerte a Kossuth Rádió, hogy még gyurcsányozni is csak úgy tudnak, hogy nevetségessé teszik magukat – ilyen volt az egész "elszámoltatás"

Elismerte a Kossuth Rádió, hogy még gyurcsányozni is csak úgy tudnak, hogy nevetségessé teszik magukat – ilyen volt az egész "elszámoltatás"

Meglepően gyorsan, néhány nap alatt beláthatta az MTVA, nem igazán lesz védhető, hogy tényként kezelték a Kossuth Rádióban az Elkxrtuk című politikai krimi narratíváját.

November 10-én a Jó napot, Magyarország! című magazinműsorban beolvasták a Dobrev Klára által kért helyreigazítást, melyet a 24.hu idézett:

2021. október 26. napján a Kossuth Rádió műsorában valótlanul állítottuk, hogy dr. Dobrev Klára 2006-ban az utcán lévő ártatlan emberek szemkilövéséről és megveréséről döntött volna. Ezzel szemben a valóság az, hogy dr. Dobrev Klára semmilyen döntést nem hozott az úgynevezett 2006 őszi zavargások vonatkozásában.

Hírdetés

A Demokratikus Koalíció korábban már jelezte, beperli az MTVA-t, amiért "csont nélkül átvették az Elkxrtuk összeesküvés-elméletét".

Az ügyben a Magyar Újságírók Országos Szövetsége is állást foglalt, tudatta, a közmédia súlyosan megsértette a médiatörvényt, amikor tényként közölte egy fikciós film – alkotói fantázia által kreált – hamis vádját egy valós személlyel szemben.

Az MTVA vezérigazgatója korábban éppen azt nehezményezte, hogy a szerinte objektív közmédiát sokan vádolják elfogultsággal. Papp Dániel úgy vélte, nem ők lettek a kormány propagandistái, hanem a hírműfaj lett pártos.

Korábban írtuk: A Fidesz propagandafilmje csak még jobban összezavarta a fejeket: az állami rádióban már tényként közölték, hogy Dobrev döntött a szemkilövetésről


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »