Elhunyt Lőre Erzsébet Jozefa orsolyita nővér

Elhunyt Lőre Erzsébet Jozefa orsolyita nővér

Életének 74. évében, január 21-én elhunyt Lőre Erzsébet Jozefa OSU nővér – tudatta a Szent Orsolya Rend Római Uniójának Magyar Orsolyita Közössége. Hamvait február 8-án, a 14 órakor kezdődő szentmise és gyászszertartás után helyezik örök nyugalomra a győri Szent Anna orsolyita templom kriptájában. A hívek kérésére Győr-Nagybácsán február 5-én 18 órakor szentmisét mutatnak be lelki üdvéért.

Lőre Erzsébet Jozefa 1947. június 11-én született az akkor Győrtől még külön álló Nagybácsán, egy mélyen vallásos család ötödik gyermekeként. Rokonságában egy pap és több apáca is volt, akikkel kapcsolatban állt. Általános iskolai tanulmányait Nagybácsán végezte, majd a győri Kazinczy Gimnáziumban folytatta. Már ekkor elmélyült lelki életre törekedett, részt vett az egyházközségi életben. Érettségi után a kekszgyár adminisztrációs munkatársaként dolgozott. 1980-ban lépett kapcsolatba az orsolyita nővérekkel. Nem félt, bátran vállalta a titokban folyó képzést, hiszen ebben az időben a szerzetesrendek nem működhettek hivatalosan.

Első fogadalmát 1989. március 19-én tette le, majd minden évben megújította. 1984–87 között elvégezte a kántorképzőt, majd a nagybácsai templom kántora lett. 1990-től 1994-ig a győri hittudományi főiskola levelező tagozatának volt hallgatója. Örömmel töltötte el ismereteinek bővítése, elmélyítése. 1990-től kezdve kizárólag egyházi munkát végzett. A nagybácsai Szent István-plébánián vállalt szolgálat részeként gondozta és díszítette a templomot, mellette 2003-ban bekövetkezett haláláig ápolta idős és súlyos beteg édesanyját is. Jozefa nővér ezt követően vállalhatta az immár hivatalosan működő Szent Orsolya Rend közösségi életét. 2004-től az orsolyiták győri rendházban élt. 2009. július 16-án tett örökfogadalmat.

A Szent Anna orsolyita templom sekrestyése lett, valamint ellátta a Német ispita kántori szolgálatát is. Apostoli munkát végzett a Szent Angéla Otthonban, látogatta a betegeket, áldoztatott, lelki vigaszt nyújtott nekik. Sekrestyésként a ministránsokkal, a felolvasó fiatalokkal is szívesen foglalkozott.

Imádságos lelkület, buzgóság és alázat jellemezte. Munkáját pontosan és szeretettel végezte, művészi érzékkel díszítette a templomot. Rendkívül figyelmes, tapintatos és segítőkész volt embertársai iránt. Szent Angéla karizmáját élte meg és mutatta be. Tisztelet, megbecsülés, szeretet övezte.

Hírdetés

Súlyos betegségét nagy türelemmel, hősiesen viselte; életét felajánlotta Istennek.

Az örök világosság fényeskedjék neki!

Forrás: A Szent Orsolya Rend Római Uniójának Magyar Orsolyita Közössége/Győri Egyházmegye

Fotó: Nagy Lajos

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »