Elhunyt az egykori first lady

Korábbi amerikai elnökök és feleségeik emlékeztek Rosalynn Carterre, az egykori elnök feleségére, aki 96 év korában halt meg. A 99 éves Jimmy Carter elnök felesége otthonában, családja körében hunyt el, alig néhány nappal azután, hogy hivatalosan bejelentették: egészségi állapotának romlása miatt, férjével közös otthonukban hospice ellátásban részesítik.

Férje Jimmy Carter hivatalosan tavaly ősszel került hospice ellátásba. Joe Biden elnök és felesége az egykori first lady-re közleményben emlékezett, akiről azt írták, hogy Rosalynn Carter „a nők és lányok egyenlőjogúságának bajnoka volt”, a lelki egészség és jólét szószólója. Joe Biden újságírók előtt vasárnap egy „hihetetlen családnak mondta a Cartereket, akik nagymértékű „kellemet” adtak az elnöki hivatalnak”.

Hírdetés

A hivatalban lévő elnök hozzátette, hogy beszélt a Carter család tagjaival, akiktől megtudta, hogy elődje, az 1977-1981 között hivatalban lévő Jimmy Carter szerettei körében van. Donald Trump előző elnök a közösségi médiában fejezte ki részvétét, és azt írta Rosalynn Carter megérdemelten vívta ki az ország csodálatát és elismerését. „A haditengerészeti feleség időszakával, kormányzófeleség idejével, first ladyként eltöltött éveivel, a Carter Centerben végzett munkájával és önkéntes tevékenységével kivételes örökséget hagy maga mögött” – írta Donald Trump.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »