Elhozott egy pontot a DAC a Slovan otthonából (KÉPEK!)

Elhozott egy pontot a DAC a Slovan otthonából (KÉPEK!)

1:1-es döntetlennel végződött a labdarúgó Fortuna Liga szerda esti rangadója: a DAC az első félidőben előnybe került és remekül játszott, a folytatásban a Slovan rákapcsolt és egyenlített.

Mindössze három percet kellett várni a DAC góljára: Krstovic lövését először még parádésan védte Chovan, pár másodperccel később viszont a montenegrói támadó lapos lövése már utat talált a hálóba – 0:1, úgy tűnt, a szokatlan, 4-5-1-es DAC-felállás még a hazaiakat is meglepte.

A bekapott gól után ugyan átvette a kezdeményezést a Slovan, de a 12. percig az elképzelés legkisebb jele nélkül építette támadásait. Ekkor Barszegjan próbálkozott lövéssel, Petrášnak pedig nagyot nyújtózva kellett védenie. Két perccel később Ramírez elől mentett az utolsó pillanatban Muhamedbegovic.

A dunaszerdahelyiek sem voltak passzívak, kétszer is tiszteletüket tették Chovan kapujánál, bár az újabb góltól messze jártak. Nem úgy Barszegjan, aki a 20. percben ismét ráhozta a szívbajt Petrášra.

A következő szó ismét a mérkőzésen szinte szokatlanul összeszedettnek tűnő dunaszerdahelyieké volt, Krstovic tornáztatta meg Chovant. A DAC mezőnyben egyenrangú partnere volt a pozsonyi címvédőnek.

A 30. perc környékére visszaesett a helyzetek száma, egyre több volt viszont a durva szabálytalanság, elsősorban a frusztráltnak tűnő hazaiak részéről. A 40. percben Andzouana lódult meg a bal szélen, Krstovic felé tartó beadásába az utolsó pillanatban piszkáltak bele a hazai védők.

Hírdetés

Az első félidőben a szervezetten védekező és veszélyesen támadó DAC alaposan meglepte a fásultnak tűnő, kevés helyzetet kidolgozó Slovant, és teljesen megérdemelten vonult előnnyel az öltözőbe.

Weiss a szünetben kettős cserével frissített, de a játék képe nem változott számottevően a 2. félidő elején. Az ex-DAC-os Ramírez nagyon közel járt a gólhoz az 51. percben, de Brunetti és Petráš együttes erővel semlegesítette a helyzetet, majd egy kapu előtti kavarodásnál is izgalmas pillanatokat éltek át a DAC szurkolói. Egy perccel már később már majdnem örülhettek a második gólnak, de Pinto lapos beadását sem Krstovic, sem Andzouana nem tudta eltalálni. Ezután a kapura törő Krstovic mezét is megrángatta kicsit Abena, de sem Ziemba, sem a VAR nem látott szabálytalanságot. Az ismét lendületessé váló mérkőzés egy Kankava-helyzettel folytatódott.

Az egyre idegesebb Weiss magából kikelve kiabált játékosaival, ráadásul a sztáredzőnek egy ízben még a partjelző karjának megráncigálása is megengedett volt.

A 64. percben Barszegjan tesztelte le Petrášt. A Slovan érezhetően rákapcsolt, a DAC beszorult kapuja elé. Muhamedbegovic elképesztő bakija után Ramírez maga indulhatott kapura, de csak Petrášba lőtte a labdát, majd Barszegjan tekerése szinte súrolta a kapufát

Guľa cserével reagált a mérkőzés alakulására, Ramadan helyett Szánthó érkezett a bal szélre. A 71. percben viszont büntetőhöz jutottak a hazaiak Andzouana rutintalan szabálytalansága után, a tizenegyest pedig Ramírez magabiztosan értékesítette.

A gól után nyeregben maradt a Slovan, továbbra is nagy nyomást helyezett a DAC védelmére. A 81. percben hosszú idő után került nagy helyzetbe a sárga-kék csapat, Szántó egy ellentámadás végén ugratta ki Krstovicot, aki jó helyzetben az oldalhálóba lőtt. 

Megölünk titeket, magyar kurvák és üsd a magyart fejbe – ilyen rigmusok közepette vezette fel a Slovan kemény magja a mérkőzés hajráját, ahol elsősorban a hazai csapat hajtott a győztes gólért, de Ramírezék a befejezéseknél elég görcsösek voltak, így maradt az 1:1.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »